Pe 1 februarie 2019, se sărbătoresc 167 de ani de la nașterea marelui IL Caragiale. Momentul nu putea fi ratat de către Casa de Cultură a Studenților Pitești care a pregătit, sub genericul „Caragiale, contemporanul nostru”, un spectacol menit să-i aducă un omagiu celui care a fost principalul fondator al teatrului național. Manifestarea a avut loc vineri, 1 februarie, ora 17.00, în sala B a CCS Pitești.

La eveniment au luat parte profesori, elevi, studenți și alți piteșteni care îndrăgesc opera lui „Nenea Iancu”. Spectacolul a cuprins mai multe momente artistice: muzică, dans și teatru.

Prezenți pe scenă au fost: Ansamblu folcloric al CCS Pitești „Muguraș”, Trupa de umor „Vacanța mică” și Trupa „Robertino”.

Asupra datei de naștere a lui Caragiale există multe controverse, dar, în conformitate cu singurul document oficial care menţionează naşterea, data naşterii lui Ion Luca Caragiale este 1 februarie 1852. Despre aceasta, ca și despre multe altele despre Conu’ Iancu, „știute și mai puțin știute”, au putut fi aflate în cadrul spectacolului pregătit de CCS Pitești. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here