Bacşişul va fi impozitat din toamnă, iar românii vor putea plăti direct cu cardul banii către ospătari! Doar dacă vor, pentru că micile atenţii rămân opţionale. Măsura ar urma să le dubleze veniturile angajaţilor din domeniu, se laudă patronii. În plus, bacşişul se va lua în calcul şi în cazul accesării unui credit.


Dintr-un bacşiş de zece lei, nouă lei vor rămâne banii angajatului. Însă, dacă ne gândim la veniturile încasate pe o lună, un ospătar care lucrează într-un restaurant cu 30 de mese ar putea ajunge să încaseze un bacşiş de 2.700 de lei. 10% din această sumă va fi impozitată, iar acesta va rămâne în mână cu aproximativ 2.500 de lei. 
Dragoş Atanasiu, antreprenor: Ne gândim ca banii respectivi să ajungă la cei care prestează serviciile, deci nicidecum la antreprenori. Vor avea venituri transparente mai mari, vor avea posibilitatea să acceseze mai uşor credite 


Pe bonul fiscal, clienţii vor avea un spaţiu special, în care vor completa suma pe care i-o lasă ospătarului sau barmanului. În plus, vor putea plăti bacşişul direct cu cardul. 
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: Este o practică europeană, o chestiune voluntară, sprijină angajaţii din sector şi, una peste alta, creează un mediu reglementat, ceea ce este foarte bine pentru economie.

Articolul întreg pe www.observator.tv

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here