Home Politic Încă o alternativă la PSD!

Încă o alternativă la PSD!

de Dan Badea
33 vizualizări

Colosul numit Partidul Social Democrat va fi divizat de o nouă formaţiune de centru-stânga, care va apărea în luna mai a acestui an, la fix un an după ce UNPR a „rupt” destui deputaţi, senatori, dar şi politicieni locali din PSD. Noua organizaţie se va numi Partidul Dreptăţii Sociale şi este fondat de Octav Cozmâncă, fost lider al PSD, exclus din PSD în 2009, cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale.

Conform Monitorului de Botoşani, Octav Cozmâncă intenţionează să pună bazele unei noi formaţiuni politice, care să reprezinte o alternativă la PSD. Gruparea se va numi Partidul Dreptăţii Sociale şi va fi lansată la începutul lunii mai. Printre iniţiatori se mai numără Tudor Mohora şi Ion Sasu, foşti lideri ai PSD alături de Cozmâncă. Preşedinte al formaţiunii va fi Ioan Toma, ultimul şef al Uniunii Tineretului Comunist. Octav Cozmâncă a fost destul de reţinut în declaraţiile referitoare la noul partid. „E un proiect, dar nu e o chestiune de iminenţă”, a declarat iniţiatorul proiectului. Ceilalţi fondatori au explicat că va fi un partid de centru-stânga. „Ideea e dreptatea socială, pentru că despre asta e vorba, că nu mai e dreptate socială. Şi căutăm o formulă pentru a statornici dreptatea socială”, a declarat Ion Sasu. Octav Cozmâncă, în vârstă de 64 de ani, a părăsit PSD din cauza disputelor cu Mircea Geoană. În 2008 i-a organizat campania lui Sorin Oprescu. A încercat cu sprijinul logistic al lui Aurelian Bondrea, patronul Universităţii „Spiru Haret”, să facă Alianţa Naţională a Stângii Democratice. Proiectul a eşuat chiar înaintea lansării, după divergenţele dintre Bondrea şi Cozmâncă.

Cum în PSD Argeş există o grămadă de facţiuni, rezultate după tragerea lui Constantin Nicolescu pe linie moartă, e foarte posibil ca aceia care vor pierde lupta pentru şefia partidului să plece la formaţiunea lui Cozmâncă.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00