Începând cu data de 28.10.2019, pe portalul ANAF, a fost publicat în secţiunea Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii, un nou document care poate fi accesat cu ajutorul Spaţiului Privat Virtual. Mai exact, este vorba despre formularul D2 – Notificare/ Cerere de anulare a obligaţiilor de plată accesorii.

Formularul îl puteți găsi accesând link-ul https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/ descarcare_declaratii, sau link-ul https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/D2.html

Ministerul Finanţelor Publice urmăreşte să dezvolte un parteneriat corect între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi contribuabili, prin acordarea unui pachet de servicii complete, moderne şi accesibile. Astfel că, au fost implementate servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată ale contribuabililor.

Serviciul Spaţiul Privat Virtual este foarte uşor de accesat, este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică.

Prin SPV se permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Instrucţiunile pentru înregistrarea Spaţiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, accesând link: SPV – INSTRUCTIUNI

De altfel, în sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş şi cele ale serviciilor fiscale teritoriale, sunt la dispoziţia contribuabililor calculatoare în sistem self service, în vederea accesării serviciilor oferite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

La solicitare, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Lista sediilor ANAF, în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii, se găseşte pe site-ul www.anaf.ro, în secţiunea Servicii oferite de ANAF.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here