Intervenție chirurgicală în premieră națională la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Două intervenții chirurgicale s-au realizat pentru prima oară în România la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este vorba de operații care au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, laparoscopic, fără incizii la nivel cervical. Cele două paciente, din Târgu Jiu și Târgoviște, cu vârste de 41, respectiv 31 de ani, au avut o evoluție favorabilă, fără complicații post-operatorii, fiind externate după 24 de ore.

„Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a marcat o nouă premieră medicală, de această dată, la nivel național. Două paciente, din Târgu Jiu și Târgoviște, cu probleme ale glandei tiroide, au fost cele care au beneficiat de intervenții laparoscopice complexe și cu rezultate remarcabile. Echipa medicală care a intervenit a fost formată din dr. Olariu Dan, coordonatorul Blocului Operator al SJUP, dr. Sandu Ionuț, chirurg endocrinolog, și dr. Bidivenciu Daniel, chirurg specialist, anestezia fiind asigurată dr. Galbenu Luminița.

Specialiștii s-au întâlnit în data de 9 octombrie 2022, în Sala 3 a Blocului Operator din cadrul SJUP. Aproximativ 4 ore au durat operațiile laparoscopice salvatoare, de care au benefciat cele două paciente. În ambele cazuri intervențiile au fost reușite, evoluția a fost favorabilă, fără complicații postoperator. Cele două paciente, în vârstă de 41, respectiv 31 de ani, au avut încredere în specialiștii noștri și nu au greșit. Rezultatele au fost cele scontate, acestea fiind externate după 24 de ore.

Felicitări întregii echipe medicale, dar și conducerii instituției, pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generație a secțiilor, fără de care aceste intervenții în premieră națională nu erau posibile”, transmite Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Pitești.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.