În ultimele două zile, pe site-urile de știri, dar și în rețelele de socializare s-a creat o adevărată isterie legată de o hotărâre a CL Pitești privind gratuitatea pentru persoanelor cu handicap pentru transportul cu metroul. Primarul Cornel Ionică (foto) a declarat că așa este stipulat în lege, lege după care s-a ,,mulat’’ și hotărârea de consiliu, și că, oricum, transport cu metroul (nejustificabil economic pentru un oraș care are sub 500-700 de mii de locuitori, Piteștiul având sub 200.000 în acest moment) va fi peste vreo 200 de ani. Astăzi, departamentul de presă al primăriei a remis un comunicat care ține să facă lumină cu privire la acest caz.

Cu privire la aplicarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reiterez următoarele:

  • Potrivit acestei reglementări, persoanele cu handicap grav și accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport urban, cu mijloacele de transport în comun DE SUPRAFAȚĂ și cu METROUL.

Transportul se efectuează în baza legitimației de transport urban care este valabilă pe întreg teritoriul țării, fiind recunoscută de TOATE STRUCTURILE DE TRANSPORT LOCAL.

Legitimația este eliberată de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului București, finanțarea fiind făcută din BUGETELE LOCALE.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 privind  aprobarea  metodologiei  de acordare agratuității  la transportul cu metroul,  beneficiarilor  Legii nr. 448/2006 privind protectia  și promovarea  drepturilor  persoanelor  cu handicap, în aplicarea Legii nr.448/2006, a fost aprobată Metodologia de acordare a gratuității la transportul cu METROUL, precum și categoriile de persoane cu handicap care pot beneficia de aceste gratuități.

  • Concluzionând, promovarea și adoptarea Hotârârii Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 s-a făcut în aplicarea Legii nr.448/2006.

 

 

Facebook Comments
Articolul precedentRomsilva a dat startul reîmpăduririlor de toamnă!
Articolul următorProiectul european „Mănâncă responsabil!”, la Mioveni
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here