Italia: Erupție și râuri de lavă pe vulcanul Etna

O spectaculoasă erupție s-a produs luni seara pe craterul de sud-vest al vulcanului Etna din regiunea Sicilia. Erupția a lăsat în urma sa râuri de lavă.

Activitatea explozivă s-a diminuat acum, persistând nori sporadici de cenușă, care sunt împrăștiați de vânt. De asemenea, s-a înregistrat și o scădere rapidă a mișcării vulcanice și a semnalului infrasonic, care au revenit la niveluri de dinainte de erupție.

Activitatea explozivă „ s-a diminuat brusc, iar amploarea mișcării vulcanice a înregistrat o puternică scădere bruscă”, explică vulcanologul Boris Behncke într-un raport despre noul episod eruptiv al vulcanului Etna.

Sursa: rainews.it

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.