Home Social Jandarmi argeşeni în Afganistan

Jandarmi argeşeni în Afganistan

de Dan Badea
31 vizualizări

Un detaşament de jandarmi români, format din 66 de jandarmi, a fost dislocat vineri în Afganistan. Jandarmii, printre care se numără şi doi argeşeni, au fost transportaţi în teatrul de operaţiuni cu o aeronavă, urmând să participe la misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan, înlocuind practic detaşamentul care a desfăşurat misiuni acolo timp de şase luni.

Printre jandarmii care participă la  misiunea de pregătire a poliţiei afgane se află şi doi jandarmi argeşeni. Unul dintre aceştia este ofiţer, absolvent al Academiei de poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – locotenentul Liviu Radu, iar celălalt, subofiţer în cadrul unui detaşament de pază şi protecţie instituţională- plt. Radu Azoiţei.

Aceştia au reuşit să treacă teste extrem de riguroase privind cunoştinţe de specialitate, probe fizice, verificări medicale şi probe de limbă engleză, urmând un curs cu un program de pregătire extrem de solicitant din punct de vedere fizic şi psihic cu specialişti ai Jandarmeriei Franceze la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare a jandarmilor de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Jandarmii îi vor pregăti pe poliţiştii afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru aplanarea conflictelor, procedee folosite în timpul misiunilor de ordine publică şi îi vor învăţa să folosească armamentul din dotare. Cei doi jandarmi vor prelua ştafeta de la colegul lor plt. maj. Dragoş Stoian, care a încheiat misiunea şi se va întoarce pentru a relua activitatea la Inspectoratul de Jandarmi Argeş.  Jandarmii vor participa la pregătirea Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frintireră afgane. Durata misiunii este de şase luni, după care jandarmii vor fi înlocuiţi de un alt contingent.

Jandarmii vor fi împărţiţi în trei centre de pregătire a Poliţiei din sudul Afganistanului, respectiv Spin Boldak, Wardak şi Costall. Două dintre acestea sunt sub comandă americană, iar unul sub comandă franceză, se precizează într-un comunicat de presă emis de IJJ Argeş.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00