Home Politic Liderii USL, atac la general

Liderii USL, atac la general

de Argeseanul
76 vizualizări

Ion Popa, preşedintele PNL Argeş

Liderii USL Argeș susțin la unison că slabele preformanțe de la examenul  de maturitate din acest an sunt rezultatul politizării sistemului. Aceștia au mai punctat că și subfinanțarea educației a dus la colapsul sistemului, comparând cu guvernarea Tărieanu, când învățământului îi erau alocați 6% din PIB. că rezultatele extrem de proaste de la examenul de bacalaureat sunt rezultatul unor politici falimentare în educaţie şi, mai ales, al implicării politicului în sistemul de învăţământ. Atât Ion Popa, președintele PNL Argeș, cât și omologul său conservator, Cornel Lazăr consideră că demisia celor vinovați, în speță ministrul Funeriu și generalul ISJ Argeș, Gabi Bratu ar fi un prim pas pentru redresarea situatiei.

„Faptul că sistemul de educaţie este subfinanţat, politizat, instabil, la care se adaugă salariile umilitoare ale profesorilor, care nu lasă loc pentru competenţă, precum şi nivelul de viaţă tot mai scăzut al românilor au făcut ca nimeni – nici elevii, nici părinţii, nici profesorii, nici guvernanţii – să nu mai acorde atenţie tinerilor. Nu se spune cum s-a ajuns aici şi cine e responsabil. La niciun eşalon de conducere nu mai există decât cei cu carnet portocaliu. Nici pe vremea comuniştilor nu era asemenea stricteţe. Este foarte grav. Pornind de la inspectorul general, inspectori, directori de grădiniţe, şcoli şi licee, toţi sunt oameni puşi politic.”, a spus Iani Popa.

Cornel Lazăr

“Liceeni ajung la sinucidere, ceea ce e extrem de grav!”

Cornel Lazăr, preşedintele Partidului Conservator spune că alianța USL funcționează bine în județul nostru. Ba chiar mai mult, crede el, Argeșul este pe un loc fruntaș din acest punct de vedere. În ceea ce privește examenul de BAC el este de aceeași părere cu colegul său de alianță și cere la rându-i demisia celor pe care îi consideră vinovați. „Copii buni care au obţinut medii foarte bune în timpul anului trec prin momente grele acum neluând bacul şi ajung chiar la acte de sinucidere. E un lucru foarte grav. Cei care au răspundere ar trebui să îşi dea demisia, în frunte cu ministrul. Dar e ceva normal la partidul de guvernământ să nege realitatea”, a subliniat Lazăr.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00