adrian voicaAdrian Voica (foto), liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Argeş Muntenia explică modul în care va fi aplicată ordonanţa de urgenţă privin reîncadrarea personalului didactic:
Din proiectul de OUG(cu aplicabilitate din 01.08.2016) referitor la reîncadrarea personalului din învățământ se deduc următoarele:
1. Eliminarea funcțiilor de bibliotecar S/SSD/PL/M, analist-programator S/SSD și analist-programator ajutor PL/M. 
2. Eliminarea sporului de stabilitate.
3. Reîncadrarea în baza proiectului de OUG aduce, la salariile de baza-grilă(salariu de încadrare, spor stabilitate inclus, spor de vechime inclus)
– creșteri pentru didactic S de la 56 la 561 de RON(cu două excepții – scăderi de 3 si 18 RON) 
– reduceri pentru didactic auxiliar S de la 168 la 1098 de RON!!!(cu excepția debutanților unde cresc de la 195 la 270 RON)

Din cele prezentate mai sus, dacă se adoptă OUG, se va realiza o reîncadrare cu creșteri de salarii pentru profesori – tăieri de salarii pentru didactic auxiliar(exceptând debutanții) și menținerea salariilor mai mari în plată. 

Acest lucru reprezintă o tăiere mascată a salariilor, chiar dacă se mențin în plată, având în vedere că următoarele acte normative se vor aplica la sumele tăiate prin reîncadrare și nu la sumele în plată..
PROPUNERI:
1. Reintroducerea funcțiilor de bibliotecar S/SSD/PL/M, analist-programator S/SSD și analist-programator ajutor PL/M in grila din OUG cu sumele existente in plata(am astasat sumele pentru functia de analist programator; si la celelalte functii se pot calcula). 
2. Reevaluarea sumelor din grila did aux a OUG si stabilirea lor astfel incat salariul din grila(incadrare+stabilitate+vechime)=salariul in plata(incadrare+stabilitate+vechime) si nu mai mic.
3. Reducerile sunt : administrator financiar S 14-21%, informatician S 20-37%, secretar S 17-29%,  laborant S 24-32%,  administrator de patrimoniu S 14-21% !!!!
 
Toate cele bune!
Adrian Voica
Facebook Comments
Articolul precedentAccident grav la Ţiţeşti
Articolul următorApa Poiana Ursului cucereşte de la zi la zi tot mai mulţi argeşeni!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here