Home Politic Liderul TNL Argeş: „Paţurcă, trubadurul care a scris o pagină din istoria României”

Liderul TNL Argeş: „Paţurcă, trubadurul care a scris o pagină din istoria României”

de Dan Badea
94 vizualizări

“Mai bine haimana, decât trădător/ Mai bine huligan, decât dictator/Mai  bine golan, decât activist/Mai bine mort decât comunist” sunt versuri care, parcă, astazi sunt mai actuale ca niciodată. Cristi Paţurcă a consacrat “Imnul Golanilor” ca o emblemă a Pieţei Universităţii, el fiind nu numai autorul imnului celui mai mare manifest anticomunist din România, ci şi un activist al acestei mişcări.

Trubadurul ce a scris o pagină din istoria României spunea resemnat, dar mulţumit, că şi-a împlinit toate visurile. Iar Lefebre spunea că: ”Omul care visează este invincibil”, iar Cristi a visat toată viaţa! Acesta este adevăratul testament lăsat de “cântăreţul golanilor’ nouă, tinerilor, celor “nascuţi liberi”.

Cristi Paţurcă este una dintre victimele de altă natură a Mineriadei. Cel care a fost unul dintre liderii “golaniadei” s-a stins pe patul unui salon de spital, răpus de tuberculoză şi de un sistem care, în 20 de ani, nu a învăţat să-şi protejeze şi să-şi promoveze valorile.

Puţini ştiu că în decembrie 1989, prietena lui, Ruxandra, cu care urma să se căsătorească, a murit strivită de un tanc, la Sala Dalles, în timpul Revoluţiei. Acum Cristi s-a dus în Ceruri să îşi întâlnească iubita.

TNL Argeş deplânge decesul celui care, veşnic tânăr, a inspirat zecile de mii de oameni care au manifestat pentru dreptate la începutul democraţiei din România şi transmite sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi întregului popor român.

Totodată, TNL Argeş îi acordă simbolic, lui Cristi Paţurcă, titlul de golan post-mortem.

EROII NU MOR NICIODATĂ !!! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Preşedinte TNL Argeş,

Lucian Ionescu

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00