Mersul la cumpărături face parte din viața fiecărui om. Fie că este vorba de cumpărături pentru casă, îmbrăcăminte sau mâncare, cu siguranță în fiecare zi magazinele sunt pline de oameni, aflați în căutarea satisfacerii nevoilor sau a dorințelor.

Pentru a rezista tentațiilor sau, de ce nu, pentru a ține cont de buget, este important să ții cont de lista de cumpărături și să te rezumi strict la cele enumerate acolo. Dacă îți este greu să folosești o listă de hârtie sau crezi că o poți rătăci ușor, încearcă să folosești o aplicație pe telefon, care să îți organizeze lista de cumpărături.

Dacă nu ești sută la sută convins de necesitatea unei astfel de organizări, iată mai jos cateva motive pentru care ai putea să încerci.

TOP 5 avantaje ale folosirii unei liste de cumpărături

1.      Planifică

Atunci cand planifici, reușești să îți îndeplinești scopul propus. Dacă îți faci o listă înainte de a pleca la cumpărături cu lucrurile de care ai nevoie, cel mai probabil vei ține cont de tot ce ai scris și vei renunța la a mai cumpăra lucruri atractive, dar de care nu ai nevoie.

2.      Scrie

Existența unei liste de cumpărături îți va demonstra diferența dintre nevoile și dorințele pe care le ai. Atunci când pui pe hârtie un anumit produs te vei gândi dacă acesta este cu adevărat necesar sau dacă îl achiziționezi doar așa, ca să fie în caz de ceva.  Este foarte important să scrii lucrurile pe care vrei să le cumperi, nu doar să le ții în minte, întrucât impactul vizual este foarte puternic și te va face să ții cont de cele enumerate.

3.      Ține cont de buget

Cumpărăturile făcute pe baza unei liste de cumpărături au un total clar, bine stabilit încă de acasă. Din acest motiv, nu îți vei permite să adaugi alte lucruri, deoarece vei dori să te încadrezi în bugetul pe care l-ai stabilit deja.

·        Poți folosi sacoșe de cumpărături de acasă, pentru a evita să te trezești la casa de marcat că ai nevoie de pungi. Dacă vrei să folosești soluții eco pentru pungile de cumpărături, încearcă pungile biodegradabile tip maieu și bucură-te de plăcerea cumpărăturilor. 

 4.      Economisește timp

Dacă mergi la cumpărături în baza unei liste precise cu produsele de care ai nevoie, economisești foarte mult timp, fără să realizezi. Vei scuti timpul în care cauți nehotărât printre raioane și nu știi exact de ce produs ai nevoie. Folosind lista de cumpărături vei știi exact ce îți trebuie și vei salva mult timp.

5.      Bucură-te de cumpărături

Cine a spus că listele de cumpărături trebuie să fie realizate în baza unei activități monotone în care înșiri lucrurile de care ai nevoie pe hartie? Poți fi extrem de creativ atunci cand îți faci lista de cumpărături și, desigur, poți împărți produsele necesare cumpărării cu membrii familiei. Astfel, vei ști sigur că fiecare membru are un scop și nu vei uita nimic.

Chiar dacă pare un lucru nesemnificativ, aparent inutil, lista de cumpărături este un bun organizator al bugetului și al timpului tău. Încearcă să experimentezi câteva sesiuni de cumpărături pe baza unei liste bine definite și bucură-te de rezultate!

Sursă foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Articolul precedentFELICITARE DE SF. MIHAIL ȘI GAVRIL – CONSTRUCT STEEL MARKET
Articolul următorȚărăniștii merg pe mâna lui Dăncilă
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here