Lista scriitorului Liviu Andrei cu securistoizii literaturii române!

liviu andreiÎn urmă cu puțin timp, am primit de la bunul meu prieten, scriitorul Liviu Andrei, un devastator text despre ceea ce se întâmplă la Uniunea Scriitorilor și, în general, în cultura română! Se pare că și literatura română contemporană este ticsită de ofițeri cu grade. Fără a cenzura vreun cuvânt, redăm manifestul tânărului scriitor:

  Bă! Mă adresez celor (care au) sub 24 de ani. Restul citesc degeaba. Cu foarte mici excepții, cei trecuți de această frumoasă vârstă sunt niște căcănari cu pusee de libertate. Am văzut că a mierlit-o o securistoidă cu nume de iapă, aseară. M-am bucurat. Am coborât, am cumpărat o sticlă de vin și m-am hlizit la fățău’ ei de Annie Lennox a noutăților fabricate.

Văd că încă nu apare în necrologul USR, căci asta e pagina Uniunii pulii – un necrolog (plus premii alb-negru). Securistoizii literaturii române se știu… Unii fac manuale, unii împart premii, merg prin străinătățuri, strănută la festivaluri, semnează toate revistele, comitetele și căcaturi. Lingăii și oportuniștii mai puțin. Dacă un amic scriitor îți răspunde NU ȘTIU CE-A FĂCUT SAU CE N-A FĂCUT! PE MINE MĂ INTERESEAZĂ CUM SCRIE este un căcănar, un parvenit, un lingău, o jigodie și te va turna de cum l-ai salutat de plecare (asta dacă are minute naționale). Nu fac o listă, dar vă dau un LINDICIU de securișteni:

1.Cine a colaborat vreodată literar, cultural, etc. cu ICR e securistoid, creează la comandă și și-a băgat pula-n artă. Este un securiștean mâna întâi. Luați o broșurică scriitoricească cu o astfel de antologie și vomitați. Mai mult, acum ceva vreme sau numit sefi de filiale regionale ale ICR sub oblăduirea SIE. Google search, e simplu. Acolo aveți gunoaiele literare județene majore.

2. Cine a publicat vreodată la Humanitas sau Polirom (inclusiv EgoProza) este băgat în căcat securiștean până-n părul din urechi. Nu numai că nu e scriitor, e un pișat etilic. Luați o mostră de Iași. De acolo vine un miros securiștenit.

3. Scriitorii revistoizi și din conducerea USR sunt într-o proporție covârștitoare colaboratori și securișteni cu acte. CNSAS a pus pe tavă câțiva care continuă să înmagazineze premii importante premii bănești. Anual se inventează noi premii. Orice revistă USR e un căcat (n-au fost dintotdeauna așa, s-au împuțit treptat, rând pe rând) căci fiecare scriitor se caută și se citește pe el însuși iar 90% dintre semnatari sunt scriitori securișteni de duzină.

4. Orice scriboi care iscălește și pentru un cotidian sau revistoi central este securiștean bazat. Cap de listă Adevărul apoi Cațavencii (cu toate denumirile) și România Liberă și Evenimentul Nopții. Îi aveți acolo la rubricile cu rânjiți, la editoriale și bloguri.

5. Tineretul (la scriitori ești socotit tânăr până la 40 de ani) e compromis de atâta pupat în cur la securișteni. Scriu exact ca înaintașii. Același stil bătrânesc, iubirea seamănă cu un coi de securist cu hernie iar ei își așteaptă rândul la bucate. Unii au decis să se fută-n cur ca să nu mai aștepte. Ei, tinerii grizonanți, sunt cei care citesc zilnic necrologul site-ului Uniunii Scriitorilor ca să vadă dacă s-a eliberat un post la căldurică.

6. Și ar mai fi ceva, dar mă arestează ăștia… Ceea ce am scris mai sus garantează amenzi, dar măcar rămân român liber ca să-i mușc de cur. Am un dinte pentru lichele.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro și realizator al emisiunii Ora Argeșului, aflată în Top 3 al audiențelor din tot ceea ce înseamnă televiziune în anul 2021 fiind a doua cea mai vizionată emisiune din audio-vizualul argeșean. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În 2022, a absolvit un program de masterat în Istoria Românilor la Universitatea din Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.