Home Cultură Liviu Andrei îşi lansează ,,Gayzer’’-ul La Librărie, Mon Cher

Liviu Andrei îşi lansează ,,Gayzer’’-ul La Librărie, Mon Cher

de Dan Badea
72 vizualizări

Joi, 11 octombrie, de la ora 18.30, La Librărie Mon Cher şi Argeseanul.com organizează lansarea romanului Gayzer, creaţie a tânărului scriitor craiovean Liviu Andrei. Cartea poate fi găsită, din data de 12 octombrie, La Librărie Mon Cher, din Piteşti, strada Crinului, loc unde va avea loc şi lansarea. Intrarea este generală şi liberă. Vor lua cuvântul Dumitru Augustin Doman, Mihail Soare şi prieteni ai autorului. Evenimentul este realizat cu sprijinul La Librărie, Mon Cher, www.argeseanul.com şi Hotel-Restaurant Metropol.

Opiniile criticilor

Liviu Andrei este un tânăr prozator cu o imaginaţie debordantă. Deşi dovedeşte o capacitate de narator cu mare experienţă, creionând o atmosferă din doar câteva fraze, el lasă totuşi imaginaţia să zburde în voie. Nu-şi refuză nici scenele sexuale mai scandaloase sau dialoguri libertine, dând nonşalant cu tifla pudibonzilor. Altfel zis, are tot ce-i trebuie pentru a trece deja de la nivelul de tânără speranţă, la acela de certitudine a epicii româneşti contemporane.

                                                                        DUMITRU AUGUSTIN DOMAN

 Noutatea romanului Gayzer constă în explorarea limitelor actului creator. Limbajul acestuia se mută în inima proceselor celor mai iraţionale de formare a realului. Apoi, cuvintele devin instrumentul demonic al pulverizării şi al atomizării acestui real. Transpoliticul se instaurează atunci când toate structurile devin obscene şi transparente. Corpurile personajelor se rotesc în jurul propriului sine până la pierderea ultimului sens. Şi totul se sexualizează înainte de-a dispărea. Şi-atunci, obscenitatea va deveni o boală a tututor sistemelor.

Aş îndrăzni să afirm că Liviu Andrei este unul din cei mai buni romancieri de la noi.

                                                                                          IONEL CIUPUREANU

 Îmi place Liviu Andrei, acest Henry Miller de Caracal, pentru limbajul frust, lipsit de inhibiții, deşi ştim cu toţii că bagă-n ele, şi pare să fi găsit reţeta ideală între proporţia de curvăsărai şi cea de literatură din scrierile sale. Dacă-l citiţi, o să vă placă de la prima pagină, pentru că are o naturaleţe rar întâlnită a exprimării, asta dacă nu cumva vreţi să vă daţi intelectuali şi strâmbaţi din nas la primele buci din povestire.

                                                                                                                      ILIE PINTEA

Cine este autorul

Prezent de aproape cinci ani în vârtejul socio-literar românesc, Liviu Andrei reprezintă noua generație de scriitori, care își dorește să impună alt stil și o altă mentalitate în literatura autohtonă. Din 2012 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Proza lui este extrem de incitantă, dar intraductibilă, limbajul fiind considerat de mulţi extrem de dur. A scrie despre homosexualitate, Masonerie şi Securitate la nici 28 de ani este un act de curaj rudă cu nebunia. Sau nu…

          După câteva cochetări fugitive cu presa scrisă craioveană, Liviu Andrei a activat ca scenarist de sitcom la Cosmos TV București (SC Unicorn Productions). Inevitabil, trecerea sa spre activitatea din fața camerei de filmat s-a produs în foarte scurt timp.

     Astfel, pe parcursul celor aproape șase luni ca reporter al Departamentului Cultură, Liviu Andrei a realizat peste 100 de materiale foarte apreciate de publicul de gen.

     După periplul bucureștean a urmat perioada Tele U Craiova, unde este angajat și astăzi. Aici tânărul jurnalist realizează talk-show-ul cultural VERBA VOLANT (live) în fiecare vineri la 20:30, flash-ul zilnic CRAIOVA LA ZI și emisiunea REPORTAJUL SĂPTĂMÂNII, un program informativ în care socialul, politicul și culturalul sunt într-o simbioză desăvârșită cu o anchetă jurnalistică, în adevăratul sens al cuvântului.

     Absolvent al programului de masterat (2 ani) Sociologia comunicării și jurnalism din cadrul Universității din Craiova, Liviu Andrei ­este și un apreciat om de cultură al Cetății Banilor, dar un scriitor în plină afirmare. Dovadă o fac atât cele două romane Doar fragmente de viață și dans (Editura Universitaria 2008) și Sfârșitul erei de mireasă (Editura Aius, 2009 cu o prefață semnată Paul Aretzu) cât și cartea sa de interviuri O ȚARĂ ÎNCONJURATĂ DE ROMÂNI – Reacții jurnalistice la problematica românilor din jurul granițelor (Fundația Scrisul Românesc), lansată la Negotin, Serbia, în 2010. În iunie 2011, autorul a lansat volumul de proza scurtă Paraidis. Literatură de cuțit (Editura Aius), volum care s-a bucurat de vânzări record. În luna octombrie autorul va lansa romanul Gayzer, un roman cu un subiect extrem de incitant.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00