SRI a încasat o lovitură uriașă. Se va renunța la o funcție cheie a serviciilor secrete. Claudiu Manda, senator PSD și președintele Comisiei comune a parlamentului pentru controlul SRI, va face această propunere la Camera Deputaților.

Claudiu Manda a declarat că va propune preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului o OUG prin care Comisia de control al SRI să aibă dreptul de a-şi secretiza şi desecretiza propriile stenograme, renunţând astfel la serviciile SRI de a face şi secretiza stenogramele forului legislativ.

„Un alt lucru pe care trebuia să îl facă această Comisie de mult timp este să renunţăm la serviciile SRI de a ne face şi secretiza stenogramele, dar aici este nevoie de o măsură legislativă. În acest sens astăzi am decis să parcurgem această nevoie a Comisiei în doi paşi. Este vorba despre Legea 182/2002 (privind protecţia informaţiilor clasificate – n.r.), art. 19 care spune care sunt instituţiile care pot să secretizeze şi să desecretizeze propriile documente. Printre instituţiile sau persoanele care pot face acest lucru sunt şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi secretarii generali ai celor două Camere ale Parlamentului.

Articolul întreg pe https://www.capital.ro/lovitura-totala-pentru-sri-claudiu-manda-a-facut-marele-anunt.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here