Luna lui „CIREȘAR” 2019 va fi una foarte activă din punct de vedere al evenimentelor cu caracter cultural ce vor avea loc în această perioadă

Primul eveniment anunțat este cel al scriitorul Adrian Georgescu, scriitor care revine la Pitești, pentru a-și lansa romanul cu titlul „Focul”, o nouă lucrare cu tematică religioasă, joi, 13 iunie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții.

Autorul este absolvent al Facultății de Filologie, Secția Română-Franceză a Universității București și lucrează la Radiodifuziunea Română, ca redactor de programe muzicale. Locuiește la București, dar a ales să-și lanseze multe dintre cărțile sale la Pitești, orașul în care s-a născut, printr-o întâmplare.

A debutat editorial în anul 2000, cu romanul „Rebutarea omenirii” și este autor a peste 40 de volume de poezie, proză, eseuri, multe cu tematică religioasă.

Noul eveniment editorial, coordonat de profesoara și poeta Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu este organizat de Centrul Cultural Pitești și de Fundația Literară Liviu Rebreanu.

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 11-13 iunie, și alte evenimente cultural-educative:

  • Marți, 11 iunie, de la ora 15,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, colocviul cu tema „Păduri românești în relatările călătorilor străini”, susținut de dr. Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul” Istorie și istorii cu Marin Toma”;
  • Miercuri, 12 iunie, de la ora 14,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, lectura publică, sub genericul „La Început a fost Cuvântul”, susținută de elevi de la Liceul Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni, manifestare coordonată de poeta Denisa Popescu;
  • Miercuri, 12 iunie, de la ora 16,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, spectacol de folclor, susținut de copii și tineri, care urmează cursul de canto popular, coordonat de profesorul Valentin Grigorescu și cursul de dans popular, sub îndrumarea instructoarelor Violeta Dincă și Rodica Oprican, la Centrul Cultural Pitești, eveniment care se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Tradiții Muntenești”.
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here