Home Prima Pagina Mânzână: ,,CJ Argeș are, acum, cele mai mari proiecte de investiții din istoria județului, dar…”

Mânzână: ,,CJ Argeș are, acum, cele mai mari proiecte de investiții din istoria județului, dar…”

de Dan Badea
58 vizualizări

Conducerea Consiliului Județean, împreună cu o parte din aparatul tehnic al instituției s-au întâlnit, la Primăria Boteni, cu primarii din Lerești, Mioarele, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele, Rucăr, Dâmbovicioara, Cetățeni, Stoenești, Boteni, Hârtiești, Vulturești, Davidești, Mioveni, Câmpulung, Bughea de Sus, Bughea de Jos.

Discuțiile au vizat în principal investițiile pe care fiecare localitate dorește să le realizeze în 2018, prioritizarea acestora și sprijinul financiar pe care CJ Argeș îl poate oferi. Suma ce va fi alocată de la CJ Argeș către UAT-urile din întregul județ este de 16 milioane de lei. De asemenea, s-a precizat faptul că din bugetul județului vor fi susținute, acolo unde este necesar, cofinanțările pentru investițiile accesate prin PNDL II, la nivelul județului Argeș fiind accesate 151 de proiecte, în valoare de peste 750 de milioane de lei.

În plus, în cadrul aceleiași întâlniri, primarii au fost rugați să depună la CJ Argeș justificările pentru banii alocați în 2017, li s-au prezentat ultimele noutăți legislative legate de realizarea Planul Urbanistic General al localității și au fost purtate discuții legate de gestionarea deșeurilor la nivelul fiecărei localități.

,,Anul acesta avem cele mai mari proiecte de investiții din istoria Argeșului, dar acestea ar putea întâmpina cel puțin două impedimente. În primul rând, o investiție poate fi blocată trei ani, în cazul în care o firmă contestă o licitație. Practic, cei de la Uniunea Europeană ne impun niște proceduri care mai mult ne împiedică decât să ducă la o transparență. Din această cauză am pierdut banii pentru Molivișu și pentru Colegiul Brătianu! În al doilea rând, trebuie asigurată și cofinanțarea acestor proiecte, lucru care nu este chiar ușor. Eu sper să reușim să eliminăm posibilele blocaje, deoarece argeșenii așteaptă de la noi fapte, nu promisiuni și lamentări! Să nu mai spun că mai apare, așa, din senin, și câte un ONG care blochează vreun proiect pe ideea că se distruge nu știu ce habitat! La austrieci sau nemți nu se strică, domnule, ci doar la noi, de parcă nu știm cu toții cam ce hram poartă și asociațiile astea și de cine sunt finanțate!” a declarat Ion Mânzână, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș!

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00