În calitatea sa de președinte al Organizației PNL Argeș, Minsitrul justiției, Alina Gorghiu, a anunțat (06.02.2024, conferință de presă susținută la sediul PNL Pitești) că, în cadrul ședinței comune a birourilor permanente ale organizațiilor PNL Argeș și PNL Pitești (desfășurată tot pe 06.02.2024), Mihai Coteț a fost desemnat drept candidat al Partidului Național Liberal (PNL) la primăria Municipiului Pitești.
Astfel, Mihai Coteț, om de afaceri de succes ale cărui calități antreprenoriale nu pot fi contestate, devine primul politician desemnat oficial pentru a candida la funcția de primar al Municipiului Pitești.
Deși PSD nu a făcut, încă, un anunț oficial cu privire la candidatura la funcția de primar a actualului primar al Piteștiului, Cristian Gentea, cel mai probabil, Cristian Gentea va fi desemnat oficial candidat la această funcție.
Cât privește desemnarea candidatului Alianței Dreapta Unită (alianță nou creată) la funcția de primar al Piteștiului, Ionuț Moșteanu, membru USR Arges și deputat USR de Argeș și-a anunțat (02.02.2024, conferință de presă la sediul USR Argeș) intenția de a-și asuma candidatura, după ce va solicita un vot în interiorul USR și susținere de la partenerii de alianță – Forța Dreptei și PMP.
Foarte posibil, vor exista candidați și de la alte partide politice, mai mici sau mai noi, la funcția de primar al Municipiului Pitești, însă Mihai Coteț este, cu siguranță, cel mai bun contracandidat al actualui primar, Cristian Gentea.
În discursul său susținut după desemnarea oficială ca și candidat al PNL la Pitești, a făcut referire la problemele reale cu care se confruntă Piteștiul și piteștenii și a prezentat viziunile, probleme care l-au determinat să se angajeze în lupta pentru preluarea administrației piteștene în scopul soluționării acestora și și-a prezentat sloganul campaniei: „Facem din Pitești un oraș în care să trăiești”.
Mult succes, Mihai Coteț! Iar noi, piteștenii, sperăm doar ca această confruntare politică să se desfășoare și pe idei și pe proiecte care să conducă la soluționarea problemelor și, dacă nu este pre mult, sperăm ca măcar o parte din aceste proiecte să fie și implementate în mod real.