Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a anunțat la sfârșitul anului trecut că intenționează în 2020 să demareze începerea lucrărilor la Muzeul Automobilului Românesc de la Mioveni.

Proiectul va fi materializat în parteneriat cu Uzina Dacia-Renault. Colaborarea va consta în faptul că Primăria Mioveni va realiza construcția muzeului, iar Uzina Dacia-Renault va pune la dispoziție toate modelele de automobile fabricate din 1968 și până în prezent. Proiectul este conceput în așa fel încât să atragă mulți vizitatori, amplasarea muzeului fiind într-o zonă mult tranzitată. Muzeul ar urma să fie construit în actuala curte a CKD-ului (Centrului de Export Logan) din apropierea Uzinei Dacia. „Probabil că va fi gata în 2021-2022. Deocamdată, suntem în tratative cu uzina pe acest proiect, care a fost abandonat. A fost lăsat în stand-by pentru că nu ne-am înțeles asupra locației”, a mai adăugat ediul Ion Georgescu.

Dat fiind faptul că proiectul nu este gata, nu se cunoaște încă care va fi design-ul clădirii sau care este valoarea totală a investiției. Întrebat care vor fi sursele de finanțare pentru realizarea muzeului de mașini, primarul Ion Georgescu a declarat: „Dacă la vremea respectivă, când vom avea proiectul, se poate și din alte surse de finanțare, ar fi bine, dacă nu, vom căuta soluții din surse proprii de finanțare”.

(A.N)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here