Nemulțumiri la centrul de dializă al Spitalului Județean (VIDEO)

În această dimineață, surse din interior ne-au anunțat de izbucnirea unui scandal la centrul de dializă din subordinea Spitalului Județean de Urgență Pitești. Angajații centrului se plâng atât de modificările contractelor individuale de muncă, multe dintre ele fiind transformate din perioadă nedeterminată în perioadă determinată, cât și de ,,drenarea’’ de către unii medici a multor pacienți de la centrul de stat către clinici de dializă private.

Ajungând acolo, de frică tocmai cadrele medicale care ne-au anunțat au refuzat să vorbească. Unul dintre vicepreședinții CJ Argeș, Adrian Bughiu, ne-a spus că a auzit chiar de la noi despre această situație și, ulterior, managerul Spitalului Județean, Adriana Molfea, ne-a prezentat, telefonic, punctul de vedere al instituției. Iată cum au decurs lucrurile…

În ceea ce privește celelalte nemulțumiri ale cadrelor medicale, că unii medici ar ,,drena” o parte din pacienți de la clinica de stat către cele private, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Argeș ne-a transmis situația cu pacienții care beneficiază de dializă, la nivelul județului, în ultimii ani, la diferite instituții medicale:

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 1 Average: 5]

2 comentarii la „Nemulțumiri la centrul de dializă al Spitalului Județean (VIDEO)

 • 26 noiembrie 2022 la 10:24
  Permalink

  Doamna manager ar trebui să spună și de ce a scăzut numărul pacienților de pe secție. Nu că au murit, pt că sunt o grămadă de pacienți care intră periodic în dializă, ci pt că de când s-a deschis centrul privat dr Irimia, au trimis acolo zeci de pacienți, plus pe toți pacienții noi.
  Planul e să fie cât mai puține paturi la stat ca să spună că nu au locuri și să trimită obligatoriu pacienții la privat.
  Dacă nu ar fi profitabilă dializa, nu s-ar mai deschide centre private ca ciupercile după ploaie.
  Ca să nu mai spun de criteriile după care au decis cine pleacă și cine rămâne pe secție.

  Răspunde
 • 26 noiembrie 2022 la 10:32
  Permalink

  Și da, noi am câștigat procesul cu privire la sporul care nu ni s-a dat în pandemie, deși am dializat pozitivi, iar spitalul județean ar fi trebuit să ne dea banii care ni se cuveneau.
  În schimb, ne dau un șut în fund și ne trimit pe posturi temporare sub pretextul că nu există încă posturi definitive disponibile. Deși noi am dat concurs pe post nedeterminat, iar unii dintre cei care pleacă au foarte mulți ani de dializă în spate.
  Și-au bătut joc de secția de stat ca să-și ia toți din conducere comisioane de la centrele private.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.