Home Prima Pagina Constantin Nicolescu a fost arestat!

Constantin Nicolescu a fost arestat!

de Argeseanul
79 vizualizări

Constantin Nicolescu

Președintele Consiliului Județean Argeș, Cosntantin Nicolescu, a fost reținut în cursul zilei de azi, fiind acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată. DNA a publicat un comunicat de presă cu privire la acest fapt pe siteul său www.pna.ro

„Având în vedere unele informaţii vehiculate în spaţiul public referitoare la reţinerea lui NICOLESCU CONSTANTIN, preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Biroul de informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul NICOLESCU CONSTANTIN, preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunile de:

– folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,

– fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată;

– luare de mită în formă continuată şi

– instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

La data de 8 iunie 2006, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă de tip PHARE în sumă de 880.249,95 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare/reconstrucţie a 4 unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, pretins afectate de inundaţiile din anul 2005. Accesarea acelor fonduri s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare întocmită de Consiliul Judeţean Argeş, a unui document care nu exista în realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş), precum şi a unor împrejurări nereale sau inexacte privind situaţia celor 4 unităţi de învăţământ, raportată la inundaţiile din anul 2005. Contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente atât pentru lucrări executate cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului.

Cornel Penescu încă face victime...

În perioada 2006 – 2008, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, inculpatul Nicolescu Constantin, a primit cu titlu de mită de la o persoană având calitate de acţionar al unei societăţi comerciale din Piteşti (persoană care administra de fapt interesele acelei firme), suma totală de 66.588,15 lei şi produse, pentru ca în schimb, în calitate şi de ordonator principal de credite, să dispună achiziţionarea, de la acea societate comercială, a unor produse alimentare şi nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achiziţie publică.

De asemenea, în cursul lunii iunie 2009, inculpatul Nicolescu Constantin, prevalându-se de influenţa şi autoritatea funcţiei deţinute, respectiv preşedinte al Consiliului judeţean Argeş, l-a instigat pe primarul unei comune din judeţul Argeş, să nu îndeplinească anumite acte de serviciu, mai precis, să nu aplice unei persoane o sancţiune contravenţională la Legea nr.50/1991, solicitare însuşită de către primarul în cauză, care astfel nu a mai aplicat o amendă de 100.000.000 lei vechi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Procurorii urmează să îl prezinte pe inculpat Tribunalului Argeş cu propunere de arestarea preventivă pentru 29 de zile.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul publicat pe sitrul DNA.

„Nu am greșit cu nimic!”

Potrivit Mediafax, Nicolescu a explicat că audierile au legătură cu contractul încheiat în 2006 cu societatea PIC, patronată de Cornel Penescu, privind achiziţionarea a 1.500 de pachete cu cadouri de Crăciun pentru salariaţii Consiliului Judeţean (CJ) şi a 1.500 de pachete pentru căminele de copii.

„Mi s-au pus întrebări legate de acel contract, pentru că acolo s-a găsit o discuţie telefonică a mea cu domnul Penescu. Poate că am zis să mai sponsorizeze cu nişte pachete în plus, poate că această solicitare se poate pune în discuţie în această situaţie, dar nu am dus acasă acele pachete. Voi duce la DNA toată documentaţia solicitată, pentru a lămuri această situaţie, nu am greşit cu nimic în acel caz. Suntem funcţionari publici şi trebuie să ne încadrăm într-o normalitate. Trebuie şi este normal să dai explicaţii când este vorba despre cheltuirea banului public. Nu consider asta o jignire sau o umilinţă”, declară Constantin Nicolescu, potrivit Mediafax.

Adrian Dragomir

Facebook Comentarii

1 comentariu

Eugeniu Pătru 4 februarie 2011 - 10:27

Sa va fie rusine!

Răspunde

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00