Home Noua Dreaptă, alături de românii din Harghita şi Covasna de Ziua Naţională (GALERIE FOTO)

Noua Dreaptă, alături de românii din Harghita şi Covasna de Ziua Naţională (GALERIE FOTO)

de Dan Badea
10 vizualizări

Peste 200 de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei Noua Dreaptă au participat ieri, de Ziua Naţională, la festivităţile de la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, oraşe-reşedinţă de judeţ ale Covasnei, respectiv Harghitei, zone unde populaţia românească nu este doar minoritară, ci de foarte multe ori marginalizată de către autorităţile locale din UDMR. Alături de membri din toată ţara, la acţiunile de ieri au participat şi câţiva membri ai filialei Noua Dreaptă Argeş.

1 Decembrie, ora 8.30, Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. Cei aproximativ 200 de membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte au ajuns cu maşinile, de la Braşov, într-o parcare bine păzită de jandarmi. De acolo, cu drapelele naţionale, cu banerele şi steagurile cu însemnele organizaţiei, au pornit în marş spre zona centrală a oraşului. Scandările „Harghita, Covasna-pământ românesc”, „Nu ne vindem ţara!”, „Noua Dreaptă-demnitate naţională” au primit aplauze din partea etnicilor români prezenţi pe traseu. La grupul statuar al voievozilor români, alături de autorităţile locale şi de partidele politice, Noua Dreaptă a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi la datorie pentru reîntregirea ţării. Conducerea udemeristă a Consiliului Judeţean Covasna, primarul Atilla Arpad şi UDMR Covasna au boicotat această sărbătoare. De asemenea, Biblioteca Judeţeană Covasna a fost „decorată” cu un steag imens al Ungariei. De pe majoritatea sediilor instituţiilor deconcentrate, ale firmelor şi ale ONG-urilor din oraş lipseau drapelele româneşti. În schimb, steagurile aşa-zisului Ţinut Secuiesc puteau fi văzute peste tot. Acţiunea s-a desfăşurat fără niciun incident, jandarmii făcându-şi datoria ca la carte.

Grupul statuar al voievozilor români, locul manifestărilor de 1 Decembrie, de la Sfântu Gheorghe

Steagul Ungariei de pe Biblioteca Judeţeană Covasna, o ruşine spălată doar de manifestaţia naţionaliştilor români de ieri

Steag imens al României desfăşurat de către tinerii de la Noua Dreaptă

Ora 14.00, Mircurea Ciuc, judeţul Harghita. O dată ajunşi acolo, jandarmii au fost mult mai precauţi în ceea ce priveşte simbolurile arborate şi lozincile strigate de către Noua Dreaptă. În zonă îşi făcuseră apariţia aproximativ 50 de extremişti unguri de la Garda Maghiară şi Organizaţia celor 64 de Comitate. 15 membri violenţi ai acestei organizaţii au fost arestaţi de către jandarmi şi poliţişti, după ce asupra lor s-au găsit cuţite. Ca o măsură de precauţie, membrii Noii Drepte au fost dispuşi, în cadrul manifestaţiei, într-o zonă mai sigură. Acest lucru nu i-a împiedicat pe inimoşii naţionalişti români să îşi exprime ataşamentul faţă de această zi şi faţă de valorile naţionale. Pe lângă aceea a  Nouii Dreapte România, o coroană de flori a fost depusă, la Monumentul Ostaşului Necunoscut din centrul oraşului Miercurea Ciuc, şi de către Noua Dreaptă Basarabia. Zeci de harghiteni i-au aplaudat pe membrii Noii Drepte. Acţiunile Noii Drepte de ieri s-au încheiat fără niciun fel de incident, lucru care nu a fost tocmai pe placul unei părţi a presei, avidă doar de senzaţional.

La Miercurea Ciuc, copilul unei familii de români nu s-a dezlipit minute bune de lângă tricolor

Membrii Noua Dreaptă la Miercurea Ciuc

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00