O fetiță de 9 ani din Argeș a învățat singură limba rusă

Ariana Tudor are 9 ani și este elevă în clasa a treia, la o școală din Argeș. Fetița a învățat de una singură limba rusă, de când avea trei ani, uitându-se la desenele animate „Masha și Ursul”.

Ariana a început să urmărească desenele animate la televizor și diferite înregistrări pe Youtube, iar cuvintele în limba rusă i s-au întipărit în minte. Părinții nu știau la început dacă ce spunea fetița este în regulă și au lăsat-o să vadă care este evoluția ei. Pe zi ce trece, Ariana spunea tot mai multe cuvinte și fraze în lmba lui Dostoievski.

Pentru că la şcoală limba rusă nu se studiază, părinţii au încercat să găsească un centru de limbi străine pentru ca fetiţa să-şi fixeze cât mai corect cunoştinţele. Nu au găsit decât un curs cu noţiuni elementare, pe care Ariana deja le ştia. Fetiţa a rămas un autodidact pasionat şi cu ajutorul internetului a continuat să înveţe limba rusă. Acum citeşte, traduce, scrie şi cântă în limba rusă.  Ariana este acum cea mai mică membră a unui club de rusă din Vaslui.

Mai jos regăsiți o înregistrare cu Ariana Tudor, recitând o poezie scrisă de poetul Aleksandr Sergheevici Pușkin, video realizat în studioul Argeș Plus:

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.