Home Prima Pagina Obiectele de antichitate încep să-i fascineze şi pe argeşeni

Obiectele de antichitate încep să-i fascineze şi pe argeşeni

de Dan Badea
55 vizualizări

amber-decor-antichitatiInevitabil, vine un moment în viaţă când eşti invitat la o aniversare şi te vezi nevoit să faci un cadou. Atunci când doreşti să faci asta, dar nu ai nicio idee ce anume ai putea cumpăra, ai întotdeauna posibilitatea de a intra într-un magazin de antichităţi. Ce-i drept, în oraş nu există decât două astfel de magazine, însă preţurile sunt accesibile. Nu mai vorbim de obiectele expuse la vânzare, care te atrag imediat şi te fac să le achiziţionezi De la tablouri la statuete şi obiecte din bronz, de la ceasuri la mobilă veche, toate acestea te fac să te cauţi prin buzunare şi să cumperi ceva, imaginându-ţi cam cum ar arăta ele în propria locuinţă. Întrebarea, apoi, este dacă mai vrei să mai dai obiectul cumpărat, sau dacă vrei să-l păstrezi pentru tine. Nu fi egoist! Împarte şi cu ceilalţi!

Preţul unei antichităţi: de la 50 de lei

Unul dintre aceste magazine, apărute de curând este Amber Decor situat accesibil şi uşor de ajuns în centrul Piteştiului, pe Bulevardul Republicii, acolo unde o armură medievală te invită să intri. Preţurile

sunt accesibile oricăruia. De la 50 de lei, puteţi găsi obiecte din ceramică, statuete, sfeşnice, ideale pentru a le face cadou rudelor sau prietenilor. Dacă, însă, aveţi de gând să cheltuiţi mai mult, puteţi alege ceasuri vechi, dar bineînţeles funcţionale, la preţuri de 120, 150 de lei. Tot de acolo, se poate achiziţiona mobilă de artă, preţurile pornind de la suma de 6000 de lei.

Tablourile sunt cele mai des vândute, după cum ne spune Cristina Mihai, vânzătoare la Amber Decor, preţurile pornind de la 500 de lei, ajungând şi la 4000 de lei. Obiectele din cristal şi bronz sunt şi ele destul de cumpărate, mulţi alegând să le achiziţioneze în special în perioada sărbătorilor, atunci când doresc să facă un cadou. ”Majoritatea celor ce vin să se uite, cumpără, iar aceştia sunt persoane în general în vârstă. Poate că tinerii nu ştiu să aprecieze arta şi importanţa obiectelor construite manual. Avem şi clienţi fideli, care obişnuiesc să facă tot timpul cadouri achiziţionate de la noi” a declarat Cristina Mihai.

antichitati-mobila

Obiectele din acest magazin sunt aduse doar din Europa, din ţări ca  Germania, Belgia, Italia, Marea Britanie, nimic nu este din ţară. De ce? Ne lămureşte chiar vânzătoarea: ”Obiectele româneşti se găsesc peste tot, însă cele pe care le comercializăm noi, nu le puteţi găsi oriunde, acestea fiind originale, majoritatea făcute manual” ne-a mai spus Cristina Mihai.

Astfel de magazine sunt la mare căutare, din moment ce firma de obiecte de antichitate Farmazon, aflată vizavi de liceul Armand Călinescu, îşi va deschide un magazin şi în Bucureşti.

Oare când va deveni plăcerea de obiecte de artă, modă şi printre cei tineri?

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00