Home Social Păpuşile şi poveştile lor, la Muzeul Goleşti

Păpuşile şi poveştile lor, la Muzeul Goleşti

de Dan Badea
27 vizualizări

Luni, 22 august 2011, începând cu orele 1100, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti îşi va deschide porţile, pentru a premia cele mai frumoase păpuşi şi poveştile lor, eveniment ce se înscrie în calendarul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, ediţia a V-a.

La tabără, au participat peste 90 de copii de la şcoli şi licee din judeţul Argeş, care, sub îndrumarea creatoarei populare Ştefania Crişan din Galaţi,  au confecţionat păpuşi reprezentând personaje din lumea poveştilor, dar şi riturile de trecere din viaţa omenească. Păpuşile, îmbrăcate în costume populare, au fost realizate în tehnicile tradiţionale (ţesut, cusut, brodat) şi confecţionate din materiale naturale. Toţi participanţii la atelierul de creaţie vor primi diplome de absolvire, iar cele mai bune creaţii ale micilor meşteşugari vor fi premiate de instituţia noastră şi de partenerii noştri: Agenţia Naţională AntiDrog-Argeş, Fundaţia Lumină în Suflet şi Asociaţia Suflet pentru Suflet XXI. Păpuşile şi poveştile lor vor fi expuse în conacul Goleştilor, unde vor fi admirate de publicul vizitator şi, ulterior, itinerate în muzee din ţară.

În acelaşi cadru festiv, la orele 1200, se va deschide a III-a ediţie a taberei de pictură cu tematică etnografică Elena Stoica şi micii pictori de la Corbeni, la care vor participa elevii Cercului de pictură Culoare şi vis din Corbeni-Argeş, coordonaţi de pictoriţa Elena Stoica.

De câteva decenii, pictoriţa şi profesoara Elena Stoica a devenit cunoscută lumii de pe toate continentele, împreună cu micuţii pictori ai Cercului de pictură Culoare şi vis, obţinând peste 100 de premii la festivaluri naţionale şi internaţionale. Jucându-se cu pensule şi culori, micii artişti creează tablouri care ilustrează cărţi, calendare şi reviste.

Tabăra se va desfăşura în perioada 22-26 august a.c., în Muzeul Goleşti, unde participanţii vor  picta satul românesc tradiţional, sub toate aspectele sale etno-culturale.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00