Home Fapt divers Percheziții în Argeș! Achiziții de mașini „la negru”

Percheziții în Argeș! Achiziții de mașini „la negru”

de Berta-Elena Dima
220 vizualizări

Șase percheziții au avut loc în această dimineață în județul Argeș și alte două în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată. O firmă achiziționat 173 de mașini second-hand din mai multe țări, fără să declare în contabilitate livrarea a 57 dintre ele. Pentru celelalte 116 autoturisme a aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, . Prejudiciul fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iunie 2020-decembrie 2020, o societate comercială cu sediul în judeúl Argeș ar fi achiziționat un total de 173 de autoturisme second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din țări din spațiul comunitar precum Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca, înregistrând doar partial aceste operațiuni comerciale. Din totalul autoturismelor achiziționate, reprezentanții societății ar fi omis înregistrarea în evidența contabilă și declararea la organul fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei), iar pentru celelalte ar fi aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, rezultând un prejudiciu ce a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități.

7 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș și Ilfov”, informează IPJ Argeș.

 

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00