Pericol în Pitești! Primăria a trimis corpul de control!

Numărul de șantiere din Pitești-în special cele dedicate construirii de blocuri de locuințe- a explodat în ultimii ani! Din păcate, nu toți constructorii iau măsurile necesare pentru protejarea muncitorilor și pentru securizarea zonelor adiacente șantierelor. De obicei, în jurul clădirilor aflate în construcție sau în reabilitare/modernizare, se pun materiale izolatoare (un fel de meșuri) pentru protejarea vieții pietonilor, a vehiculelor, precum și pentru un nivel scăzut de poluare fonică și cu praf. Dar, așa cum am scris mai sus, nu toți constructorii respectă aceste reguli… Așa se face că, pe data de 21 decembrie, mașina unui piteștean a fost avariată după ce o bucată de material a căzut de la înălțime, chiar când acesta se deplasa pe bulevardul Smeurei, de pe un bloc aflat în construcție în apropiere de Gura Trivălii. Cetățeanul păgubit, dar și ginerele acestuia au făcut demersuri atât la conducerea firmei de construcții care realizează blocul, dar și la autoritățile competente pentru ca această situație să fie remediată.

,,Bine că acea bucată de material a căzut pe haionul mașinii, dacă ar fi picat pe parbriz, de la 25 de metri înălțime, se putea întâmpla o tragedie. Pe unde am fost prin țară și prin Europa, toate clădirile aflate în construcție sunt izolate împotriva oricărui posibil accident, la blocul făcut de Florimar nu se întâmplă același lucru. Mai rău decât atât, macaraua este poziționată deasupra bulevardului, un lucru foarte riscand, în cazul unei rafale puternice de vânt existând riscul ca aceasta să se prăbușească. La fel, muncitorii de acolo, care lucrează la înălțime, nu poartă nici măcar căști de protecție” ne-a transmis ginerele cetățeanului care a ,,scăpat” în urmă cu câteva săptămâni doar cu mașina avariată.

La rândul său, viceprimarul Gelu Tofan ne-a transmis că astăzi, în jurul orelor prânzului, a trimis pe șantier corpul de control al Primăriei, pentru a se stabili modul cum firma respectă normele de protecție a zonelor adiacente.

Vom reveni!

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro și realizator al emisiunii Ora Argeșului, aflată în Top 3 al audiențelor din tot ceea ce înseamnă televiziune în anul 2021 fiind a doua cea mai vizionată emisiune din audio-vizualul argeșean. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În 2022, a absolvit un program de masterat în Istoria Românilor la Universitatea din Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.