PNL a cerut dezbatere! În schimb, primarul comunei Bascov a propus un simulacru de buget

Bugetul Bascovului a fost realizat în grabă, în nici două zile, la ordinul direct al primarului care a forțat mâna aparatului administrativ și al Consiliului Local. A ordonat un buget de cheltuieli, nicidecum unul de investiții.

Mai mult de atât, de teama unui dialog real, edilul a simulat o dezbatere publică în care a invitat proprii susținători, tocmiți să vocifereze la propunerile noastre. Miercurea trecută, proiectul de buget a fost urcat pe site-ul primăriei la ora 10.00 iar la ora 15.00 a avut loc “dezbaterea”. Solicitarea consilierilor PNL de a dezbate real și onest bugetul pentru 2023 a fost refuzată, la fel cum au fost refuzate și amendamentele liberale pentru investiții.  Nicio propunere din partea noastră nu a fost luată în considerare. Din păcate, primarul a revenit la “status quo ante” de acest mandat când deținea majoritatea în CL și făcea doar ce îl tăia capul pe bani publici.

În 2023, comuna Bascov primește zero proiecte, zero investiții pe bani europeni! Singurele lucrări care se pot realiza sunt prin Anghel Saligny și PNRR doar pentru că Guvernul a alocat fonduri comunei Bascov.

În schimb, primarul a decis să acorde cel mai mare buget echipei de fotbal (800.000 de lei), aruncă sute de milioane pe servicii de audit și consultanță, închiriază copiatoare (aproape 23.000 de lei) în loc să le cumpere, cere bani pentru achiziționarea unor semne de circulație deși are în depozit, plătește în continuare 700.000 de lei pe an dobânzi pentru credite. Viziune, lipsă!

Din cauza că a refuzat permanent dialogul și că acest proiect de buget a fost făcut în grabă, fără o consultare temeinică, consilierii locali PNL au solicitat, astăzi, amânarea și dezbaterea sa reală într-o ședință ordinară în termenul legal de adoptare al bugetului. Dezbaterea a fost refuzată! Nu am dorit să ne asumăm orbește acest simulacru de buget generat din lipsa de rațiune a unui primar rupt de realitate. Tocmai din aceste considerente, în cadrul ședinței de astăzi, consilierii PNL s-au abținut la votul pe buget, transmite PNL Argeș într-un comunicat.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.