Polițiștii argeșeni, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au continuat activitățile preventive, prin acțiuni și întâlniri cu tinerii, în cadrul cărora au fost transmise sfaturi utile pentru o ,,VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”
Astfel, săptămâna trecută, a avut loc, la Rucăr, a patra întâlnire de vacanță, în cadru organizat, între reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și elevi.
Activitățile sunt planificate pe durata întregii vacanțe de vară, în tot județul Argeș, în cadrul campaniei ,,VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”.
Cele trei structuri (polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari S.M.U.R.D.) s-au împărțit în ateliere de lucru, astfel încât copiii și adolescenții să aibă timpul necesar pentru a primi informațiile de interes, oferite din perspectiva fiecareia dintre structurile participante.
Întâlnirile și-au dovedit eficiența în transmiterea de informații valoroase către copii și către adulții care îi însoțesc, astfel încât copiii să facă alegeri potrivite pentru a fi în siguranță.
Urmatoarea activitate va fi găzduită pe raza localității Mozăceni, fiind așteptați elevi de la școlile din Slobozia și Negrași.
•
De asemenea, în cursul săptămânii trecute, la un centru comercial din Pitești, peste 250 de copii, tineri și adulți au purtat discuții cu polițiștii.
În perioada 22-28 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au continuat activitățile informativ-preventive, în zona unui centru comercial din municipiul Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalițății, precum și cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Argeș.
În contextul vacanțelor/taberelor/excursiilor în zona litoralului sau în zona montană, precum și al prezenței în zonele de petrecere a timpului liber/festivaluri/petreceri private, polițiștii au purtat discuții în special cu tineri, referitor la:
– riscurile asociate consumului de substanțe ce creează dependență, în special al aspectelor legate de consumul de droguri, al implicațiilor legale și al posibilităților de sprijinire a persoanelor care au deja dependență;
– prevenirea criminalității din mediul on-line;
– prevenirea faptelor contra patrimoniului.