Home Fapt divers POLIȚIȘTII ARGEȘENI LA DATORIE: FILTRE PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITREA INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS

POLIȚIȘTII ARGEȘENI LA DATORIE: FILTRE PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITREA INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS

de Otilia Bercaru
63 vizualizări

IPJ Argeș informeză:

În ultimele 24 de ore, peste 250 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat să desfăşoare acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Polițiștii au verificat, în total, peste 3.500 de persoane. Totodată, 197 de obiective, societăți sau locații au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 321 de autovehicule au fost controlate, din acestea 118 fiind mijloace de transport în comun.

Au fost organizate 43 de acțiuni punctuale (din care 40 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, Poliție Locală și reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. 


Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 188 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.250 de lei, 179 dintre acestea, în valoare de 29.250 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție, 7, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00), iar 2, în valoare de 4.000 de lei, pentru operatorii economici care au organizat activități în spații închise pentru care au fost instituite restricții.
De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru  punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală, mai ales în spațiile închise.

•    
În ziua de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au constatat că doi operatori economici, cu obiect de activitate prepararea şi servirea de alimente (restaurant și cofetărie), au permis accesul clienților în interiorul localului, pentru servire. 
În urma celor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020 privind privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

•    

În cadrul acțiunilor de verificare a respectării dispozițiilor legale în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS Cov-2, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au constatat faptul că, un agent economic (magazin alimentar) de pe raza de competență funcționa, după ora 21.00, contrar dispozițiilor HG 967/2020.
Astfel, polițiștii au pus în vedere reprezentanților societății să respecte programul orar de funcționare și să închidă magazinul.
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.
De asemenea, polițiștii au identificat, în incinta magazinului, trei persoane care nu purtau mască de protecție,  acestea fiind sancționate contravențional conform Legii 55/2020 privind privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Ne dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.
Suntem şi vom fi prezenți, permanent la datorie şi scopul nostru comun, cetățeni și autorități, este limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS Cov-2.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00