Rețeta de pui KFC (Kentucky Fried Chicken) a fost inventată de colonelul Harland Sanders în urmă cu mai bine de 75 de ani și conține o listă secretă de ierburi și condimente, scrijelită pe spatele ușii de la bucătăria sa, potrivit global.kfc.com.
Harland Sanders s-a născut la 9 septembrie 1890, în Henryville, Indiana, conform kfc.ro. La vârsta de 12 ani a plecat să muncească la o fermă în Greenwood, dar aventura sa nu s-a oprit aici. De-a lungul timpului a fost soldat în Cuba timp de şase luni, pompier, vatman, a reuşit să studieze Dreptul prin intermediul corespondenţei şi a practicat cele învăţate în vânzarea asigurărilor.
Odată cu trecerea timpului a reuşit să devină un maestru în pregătirea anumitor mâncăruri tradiţionale, printre care și gustosul pui prăjit. Rețeta sa delicioasă ajunge la public pentru prima oară când Harland, la vârsta de 40 de ani, achiziţionează un motel în Corbin – Kentucky şi începe să servească puiul în restaurantul aflat în incintă.
Încrezător în propria reţetă şi în calitatea puiului pregătit de el, Colonelul Sanders se dedică propriei afaceri. A străbătut America, a vizitat mai multe restaurante şi a gătit proprietarilor şi angajaţilor puiul după reţeta lui originală. La început, afacerea lui presupunea o înţelegere verbală cu proprietarul restaurantului, prin care acesta se angaja să îi ofere Colonelului Sanders câte 5 cenţi pentru fiecare bucată de pui vândută.
S-a stins din viață în anul 1980, dar moştenirea lui trăieşte prin reţeta originală și prin logo-ul specific, pe care milioane de oameni din întreaga lume îl recunosc imediat.