Home Politic Prima femeie premier din istoria României!

Prima femeie premier din istoria României!

de Dan Badea
194 vizualizări

PSD o va propune pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier. Născută în Teleorman, Dăncilă a ajuns liderul europarlamentarilor PSD cu susţinerea lui Liviu Dragnea. Ecaterina Andronescu şi Mihai Fifor au refuzat nominalizarea pentru Palatul Victoria. Mâine, Iohannis a chemat partidele la consultări, iar joi am putea avea un nou Guvern, anunță Adevărul.

Lia Olguţa Vasilescu: M-am bucurat, pentru că este vorba de o femeie. E o alegere foarte bună. Ce o recomandă? Funcţiile pe care le-a avut. Este foarte apropiată de partid. Este apropiată de toţi liderii partidului. Nu a fost nimeni care să se opună.

Liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă, a fost votată de CEX-ul PSD pentru a fi premier. Ecaterina Andronescu şi Mihai Fifor au refuzat.

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD — Oraş Videle. Din 2015 e liderul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European, dar şi preşedintele Organizaţiei de femei a PSD.   Între 1989 şi 1997 Dăncilă a fost profesoară la Liceul din Videle, pentru ca ulterior să lucreze ca inginer la OMV Petrom. Din 2009 este eurodeputată în Parlamentul European, fiind la al doilea mandat.    Dăncilă a fost nominalizată de mai multe ori pentru premiul „Europarlamentarul anului“. În 2015 a fost nominalizată la „Europarlamentarul anului“ la categoria Agricultură şi dezvoltare rurală, iar în 2017 a fost nominalizată atât la categoria Cercetare şi inovare, dar şi la categoria  Drepturile femeii şi egalitatea de gen.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00