Sarabanda creșterilor salariale din sectorul bugetar, fără acoperire economică la capitolele productivitate sau încasări de taxe și impozite la bugetul de stat,  a antrenat primele mișcări inflaționiste, anunță Biroul Județean de statistică Județeană Argeș.

Astfel, preţurile de consum în luna iulie 2017 comparativ cu luna iulie 2016 au crescut cu 1,4%.Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (august 2016 – iulie 2017) faţă de precedentele 12 luni
(august 2015 – iulie 2016), calculată pe baza IPC, este 0,1%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 0,3%.

Evident, cum marile creșteri salariale în sistemul bugetar sunt stabilite cu luna august, să ne așteptăm la creșteri vertiginoase de prețuri începând din toamnă!

Facebook Comments
Articolul precedentCe spun producătorii români despre ouăle cu fipronil!
Articolul următorFAZA ZILEI: Gala Bute
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here