Home Politic Profil de tânăr politician-Andrei Moşteanu, liderul TNL Piteşti: „Cariera politică nu trebuie să se intersecteze cu cea profesională!”

Profil de tânăr politician-Andrei Moşteanu, liderul TNL Piteşti: „Cariera politică nu trebuie să se intersecteze cu cea profesională!”

de Dan Badea
33 vizualizări

De o lună, Andrei Moşteanu a preluat şefia TNL Piteşti. Este unul dintre cei mai tineri lideri politici ai Argeşului, având doar 26 de ani. Este absolvent al Universităţii „Contantin Brâncoveanu”, promoţia 2009. În prezent urmează cursurile de master în comunicare managerială, dar şi o a doua facultate, tot de Drept, la aceeaşi universitate. În viaţa de zi cu zi, este asistentul unui executor judecătoresc şi asistent la cabinetul parlamentar al lui Mircea Diaconu. A intrat în politică în anul 2006. În 2007 avea să ajungă preşedintele CSL Piteşti, fiind reconfirmat doi ani mai târziu. În aceeaşi perioadă, ajunge membru în Biroul Permanent Municipal, fiind o dovadă că şi tinerii pot face performanţe în PNL. În anul 2009, a fost pe lista candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

Atras de liberalism încă din liceu

În liceu, Andrei Moşteanu a făcut o pasiune din Istoria Românilor.  I-au plăcut, îm mod special, paragrafele care făceau referire la istoria liberalismului şi la realizările pe care Brătienii le-au făcut în România. „De aceea, imediat după ce mi-am susţinut examenul de Bacalaureat, m-am înscris în PNL. Cum mulţi dintre foştii mei colegi plecaseră în Bucureşti, m-am apropiat şi mai mult de partid. A fost uşor să mă integrez. Nu vroiam să mă implic, iniţial, dar văzând că aceasta este o posibilitate ca un tânăr să fie cunoscut, m-am implicat din ce în ce mai mult. Am văzut că, atunci când m-am implicat, acţiunile au avut succes. Când am intrat în politică, nu cunoşteam pe nimeni, nu m-a ajutat nimeni… am plecat de la zero,” mărturiseşte Andrei. Acesta are şi un sfat pentru tinerii care vor să intre în politică: „Un tânăr, dacă vrea doar o motivaţie financiară, o să fie dezamăgit. În schimb, dacă face din cariera politică una total paralelă cu cea profesională, dacă nu le va intersecta pentru interese de moment, o să aibă parte de succesul scontat şi va putea să schimbe mult în bine societatea, la un moment dat. Tinerii nu trebuie să preia metehnele unor politicieni mai bătrâni. De exemplu, Boureanu şi Ridzi au preluat toate metehnele seniorilor,” a declarat Moşteanu.

În 2010 a fost ales printre primii 5 cei mai activi tineri liberali

Acum un an, Andrei Moşteanu a fost desemnat ca fiind printre primii 5 cei mai activi tineri liberali. „Ceilalţi patru nu erau deloc nume necunoscute în politică. Este vorba de trei deputaţi şi un preşedinte de Consiliu Judeţean, cel de la Bihor,” a declarat tânărul politician. Dintre politicienii săi preferaţi, pe plan local, l-a amintit pe Theo Nicolescu, „care şi-a construit o carieră profesională excepţională şi, în paralel, una politică foarte frumoasă”. Dintre politicienii cu notorietate naţională, Andrei Moşteanu l-a amintit pe fostul premier liberal Călin Popescu T”riceanu, pentru că a ştiut să piardă.

Întrebat ce nu suportă la clasa politică actuală, Moşteanu a declarat: „Mulţi dintre ei nu suportă concurenţa tinerilor. Unii chiar se ţin cu dinţii de scaunele lor, deşi conştientizează că nu mai dau randament, că nu mai au ce spune acolo… Mă bucur că în PNL, faţă de alte partide, sprijină evoluţia politică a tinerilor şi într-o funcţie nu se ajunge dacă nu ai performanţe. În alte partide, sunt extrem de previzibile evoluţiile unor tineri, care de multe ori sunt doar cozi de topor ai unor seniori care îi manipulează,” a declarat Moşteanu.

În acest moment, tinerii liberali piteşteni, alături de colegii lor de la organizaţia judeţeană, se pregătesc de adunarea de alegeri naţională de la Bucureşti. Din partea tinerilor liberali argeşeni, Bogdan David va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte. În acest moment, liderul TNL la nivel naţional este Florin Alexe, care este de origine din Suseni-Argeş.-am implicat au ultă mă implic, iniţial, dar văzând că aceasta este o posibilitate ca un tânăr să fie cunoscut,

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00