Filarmonica Piteşti organizează joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Dirijorul Alexandru Mija şi pianistul Denis Ivanov revin alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program: Ludwig van Beethoven – Uvertura la Egmont, op. 84, Maurice Ravel – Concert pentru pian și orchestră în Re major  pentru mâna stângă şi Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60.

Dirijorul Alexandru Mija a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, secţia dirijat orchestră, clasa profesorului Petru Andriesei, şi pe cele de master ale aceleiaşi facultăţi la clasa profesorului Horia Andreescu. Deşi tânăr (este născut în 1989), a efectuat turnee în străinătate (Austria, Germania) şi a susţinut concerte în toată ţara alături de Camerata Lanto Arte şi Camerata Regală. Are colaborări la Radio România Muzical şi la Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu Bucureşti. În 2010, a dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti la concertul simfonic desfăşurat în cadrul proiectului „De la ucenicie la măiestrie în arta dirijorală” şi, în 2015, la concertul Tinere talente, ediţia a patra.

Denis Ivanov a început studiul pianului la nouă ani, la Şcoala de Muzică din Sankt-Petersburg. A absolvit Conservatorul Naţional Superior „Rimski-Korsakov” din acelaşi oraş şi Conservatorul Naţional Superior „Carl Maria von Weber” din Dresda, oraş în care a plecat după câştigarea, la 24 de ani, a Premiului de Stat din Rusia. A urmat cursuri de masterclass cu pianista Lea Yoanna Adam, alături de care a concertat cu succes la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute. A fost solist în Japonia, Franţa, Italia, Germania, Rusia, Belgia, Austria, România. A câştigat numeroase concursuri de pian în Rusia şi Franţa.

 

Facebook Comments
Articolul precedentCum întâmpină PNȚCD Centenarul Marii Uniri
Articolul următorLiberalii argeseni sustin in strada Motiunea de Cenzura
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here