Regulile pentru înmormântările decedaților de COVID-19 vor fi schimbate. Anunțul făcut de Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat recent că regulile pentru înmormântările persoanelor decedate din cauza COVID-10 trebuie schimbate, pentru a deveni mai permisive, putându-se realiza ritualul, după obiceiuri.

Raed Arafat a afirmat că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și că au existat discuții în cadrul cărora ”toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual să nu mai fie strict, ci trebuie relaxat, dar cu condiția respectării unor reguli sanitare.

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a transmis șeful DSU, potrivit G4media.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.