Premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă a răspuns unor întrebări adresate de jurnalişti cu privire la evaluarea miniştrilor Cabinetului său şi de o posibilă remaniere guvernamentală, şi de asemenea despre posibilitatea preluării de către România, începând cu 1 ianuarie, a preşedinţiei Consiliului UE.

Având în vedere faptul că se împlinesc trei ani de la tragedia care a nimicit 65 de persoane și a lăsat alte aproape 200 cu sechele pentru tot restul vieții, aceasta a fost întrebată dacă are vreun mesaj pentru cei care au ars în incendiul de la Clubul „Colectiv”, premierul nu a dat nici un răspuns. În schimb, a preferat să plece.

Cum spuneam în rândurile de mai sus, trei ani au trecut de când 65 de oameni și-au pierdut viața iar alții, deși au supraviețuit, au rămas cu sechele grave și nici până acum cazul nu a fost rezolvat.

După fatidica seară de 30 spre 31 octombrie a anului 2015, 65 de tineri au murit (64 arși iar al 65-lea s-a sinucis), iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi în acest moment, supravieţuitorii încă duc lupte grele cu rănile, cu intervențiile chirurgicale şi cu coşmarurile prin care au trecut în zilele următoare incendiului. „Nu avem nimic! Nici spitale pentru arşi, nici pansamente speciale și nici empatie din partea medicilor!”, spun aceștia.

Să ne reamintim, pe scurt, ce s-a întâmplat atunci:  în seara de 30 spre 31 octombrie 2015, câteva sute de tineri au mers în clubul „Colectiv” aflat în fosta fabrică „Pionierul” din Bucureşti, pentru a asista la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, aceștia având și lansarea albumului „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, s-a declanșat un incendiu din cauza artificiilor de pe scenă. Focul s-a extins extrem de rapid cuprinzând întreaga încăpere.

din primele informații apărute la scurt timp de la producerea tragediei, 27 de persoane au murit, iar alte 162 au fost rănite şi transportate la 11 unități sanitare din Bucureşti.

Adevăratele proporții ale tragediei au început să se vadă în săptămânile următoare, când, 37 de persoane care inițial supraviețuiseră au decedat în spitale, în săptămânile care au urmat. În vara lui 2017 un alt supravieţuitor care și-a pierdut iubita în incendiu, a murit. Bilanţul final al tragediei- 65 de morţi. Băiatul s-ar fi sinucis. „Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv”, declara atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here