De astăzi, scena rock din România este mai săracă, de astăzi a mai căzut o stea: Leo Iorga, fostul solist vocal al cunoscutei trupe „COMPACT”, s-a stins din viață după o luptă crâncenă cu o boală nemiloasă.

Operat de mai multe ori, în ultimii ani, Leo a avut, totuși, puterea să revină pe scenă în nenumărate rânduri chiar dacă boala îi șubrezise starea de sănătate.

8 ani a dus pe picioare o boală cruntă, o boală care nu iartă: CANCERUL.

Ca artist, Leo Iorga a avut o activitate muzicală vastă: și-a început cariera de instrumentist la doar 14 ani, activând ca baterist în formația liceului „IOAN SLAVICI”, la care studia.

Colaborează până în anul 1985 cu formația „PACIFIC”.

În 1988, activează ca lead-vocal al trupei „CARGO”, cu aceștia lansând cunoscutele piese „BRIGADIERII” și „POVESTIRI DIN GARĂ” și „ERATA”.

Tot în anul 1988 și până în 1996, este lead-vocal al trupei „COMPACT”, aceasta avându-i colegi pe ADRIAN ORDEAN, VLADY CNEJEVICI, TEO PETER, EMIL LAGHIA și LELUȚ VASILESCU. Au fost supranumiți „formula de aur a Compactului”, de către regretatul Florian „MOȚU” Pittiș.

S-a stins din viață la doar 54 de ani.

„ACUM 5 MINUTE, COLEGUL MEU DE TRUPĂ, LEO IORGA, A PLECAT SPRE O LUME MAI BUNĂ… DUMNEZEU SĂ-L IERTE! Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.”, a scris, pe pagina sa de Facebook, artistul ADRIAN ORDEAN.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here