În ceea ce privește poziția PSD pentru funcția prezidențială pentru românia, în cadrul Parlamentului European, se pare că formațiunea politică nu am mai avea prea mare credibilitate. De fapt, ceasta este cam pe zero. Potrivit hotărârii luate de C.E., în ceea ce privește președinția Parlamentului European, poziția ar trebui, pentru o parte a legislaturii, să fie ocupată de un socialist din partea de est a Europei.

Europarlamentarul PPE, Siegfried Mureșan, este de părere că „În urma deciziei Consiliului European pentru pozițiile de conducere din Uniunea Europeană, președinția Parlamentului European trebuia să revină pentru prima jumătate a acestei legislaturi unui socialist din estul Europei.

Primul candidat a fost Serghei Stanișev, fost prim-ministru incompetent bulgar cu studii la Moscova, fiul unui membru al Biroului de conducere al Partidului Comunist bulgar. Această propunere nu a întrunit ieri sprijinul Grupului Social Democrat din Parlamentul European și s-a căutat un alt candidat socialist din Europa de Est.

Nimeni nu a luat în discuție un candidat de la PSD, deși PSD are cea mai mare delegație de europarlamentari socialiști aleși dintre toate țările din Europa de Est. Dacă PSD avea ieri un pic de credibilitate în Europa și un candidat potrivit, ar fi obținut poziția de președinte al Parlamentului European pentru România. După ce Stanișev a eșuat, s-au căutat alți candidați și aici PSD nici nu a intrat în discuție. Asta confirmă că PSD nu poate obține nimic pentru România pe plan european.

PSD a ratat ieri oportunitatea de obține poziția de președinte al Parlamentului European pentru România. De vreme ce nu s-a găsit niciun candidat din Europa de Est, socialiștii europeni au decis ieri să îl propună pe europarlamentarul italian David-Maria Sassoli.”, spune politicianul pe pafina sa de facebook.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here