Simona Bucura Oprescu: 300.000 de companii riscă să intre în insolvență și 1,1 milioane de angajați să-și piardă locul de muncă

Luna februarie 2021 marchează un an de la debutul pandemiei SARS-CoV-2 în România, un an în care mediul antreprenorial a suferit pierderi considerabile. Astfel, potrivit datelor furnizate de platforma https://termene.ro/, în 2020 nu mai puțin de 8.985 de firme din România au intrat în insolvență!

68.212 de firme au cerut emiterea certificatului de stare de urgență pentru suspendarea activităților (din domenii variate, de la HoReCa, turism, transporturi și până la cele de divertisment și activități culturale), iar 53.638 de firme au fost radiate. De asemenea, 21.603 de companii au apelat la programul de creditare IMM INVEST pentru susținerea activității.

În lipsa măsurilor reale de sprijin din partea Guvernului austerității condus de Florin Cîțu, 1,1 milioane de persoane riscă să își piardă locul de muncă și să intre în șomaj pentru că sunt angajate în cele 300.000 de firme cu risc mare și foarte mare de insolvență!Domnilor “de dreapta”, nu mai mimați guvernarea! Lăsați tunurile financiare la o parte, nu mai tăiați din banii pentru educație și sănătate și susțineți concret și prin măsuri solide mediul de afaceri! Altfel, plecați acasă, transmite Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.