Liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Argeș Muntenia, Adrian Voica, a înaintat Primăriei Pitești o solicitare prin care se dorește acordarea gratuității transportului public pentru întreaga comunitate școlară a orașului, indiferent că ne referim la dascăli, elevi sau personalul auxiliar din învățământ.

Iată conținutul acestei solicitări:

Prin prezenta, vă rugăm să aveţi în vedere aprobarea în Consiliul Local a gratuităţii transportului pe raza municipiului Piteşti pentru întreaga comunitate şcolară din învăţământul preuniversitar (elevi, personal didactic de predare, auxiliar si nedidactic).

            Apreciem că această măsură ar rezolva problema blocajelor rutiere în municipiul Piteşti, ar reduce poluarea generată de traficul cu autoturisme şi, nu în ultimul rând, ar reprezenta un sprijin economic pentru angajaţii din întreaga comunitate  şcolară a municipiului Piteşti.

            Considerăm că schimbarea treptată a parcului auto de transport public din Piteşti cu autobuze electrice reprezintă o măsură suplimentară în sensul solicitării noastre.

            Avem convingerea că impactul financiar pe care l-ar putea genera o astfel de măsură la nivelul Primăriei Piteşti este unul perfect justificabil, dacă avem în vedere beneficiile majore pe care le va aduce renunţarea la mijloacele de deplasare cu autoturismele personale care, aşa cum se ştie, sunt principalul factor poluant ce pune în pericol real sănătatea populaţiei. Acest aspect este semnalat şi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România care a prezentat o îngrijorătoare evoluţie a afecţiunilor respiratorii la toate grupele de vârstă.

Facebook Comments
Articolul precedentSportivi argeșeni, prezenți la Campionatul Mondial de Skandenberg
Articolul următorAtenție! Emailuri false în numele ANAF!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here