Home Politic Ștefăneștiul sub administrația combinatorului Nicolae Velcea: drum privat pe bani publici și lenjerie de pat pentru polițiștii locali de mii de euro!

Ștefăneștiul sub administrația combinatorului Nicolae Velcea: drum privat pe bani publici și lenjerie de pat pentru polițiștii locali de mii de euro!

de Argeseanul
132 vizualizări

Înainte de a mă apuca de frumosul material, trebuie să fac niște precizări… În primul rând, am primit încă din primele luni de mandat informații că primarul pesedist Nicolae Velcea nu este cu nimic mai prejos decât predecesorii săi, în sensul că este la fel de iresponsabil managerial precum Jenica Dumitru, la fel de combinator precum Mihalcea și la fel de ,,vizionar’’ precum Bărbuceanu. 3 în 1! Nu am dat importanță acestor informații deoarece, știți cum e pe la țară, pe la Ștefănești, gura lumii e rea și slobodă, iar Nicolae Velcea avea nevoie de timp pentru a confirma sau a infirma cele relatate de către unii dintre actualii sau foștii subordonați ai domniei sale. Din păcate pentru el, dar și pentru locuitorii acelei comune transformate în oraș, cam aveau dreptate…

Deși mojmondit de un CV cu o activitate de patru ani ca parlamentar și de incursiunile piaristice ale mimozei Simona Bucura pe la Ștefănești, mulți, foarte mulți știu cine este Velcea. Om de o condiție intelectuală joasă spre medie, a fost ani buni, în cariera sa, simplu șofer pe la Uzina Dacia. Timpurile și tupeul i-au permis, însă, să acumuleze o mică avere din combinațiile care se puteau face la uzină, la începutul anilor ‘90, zeci de componente auto fiind ,,procurate’’, ulterior valorificate pe piața auto internă și internațională. În interes propriu, desigur. Anii au trecut, iar combinatorii semidocți de ieri sunt liderii călăuzitori ai națiunii de azi, Nicolae Velcea fiind un bun exemplu al halului în care au ajuns clasa politică și administrativă de astăzi.

Un buget de te doare mintea…

Nicolae Velcea nu este doar reprezentantul Executivului la Ștefănești, ci un adevărat combinator, așa cum era obișnuit pe vremuri… Lăsând la o parte că a transformat sediul primăriei într-o fortăreață, iar audiențele se fac nu după regulament, ci după bunul plac, bugetul pe 2023 al orașului cu aspect de comună este alcătuit după voința, chipul și asemănarea sa! Adică un buget de te doare mintea, ca să fim sinceri! Mulți îmi vor sări în cap și îmi vor spune că bugetul este inițiat de consilieri, că a fost votat de majoritatea și alte bălării, chit că știm și noi, știu și alții că acest buget este creația aproape exclusivă a lui Velcea&Co.

La propunerea primarului Velcea, consilierii au fost puși să voteze asfaltarea drumului de la monument până pe platoul Marcea, în lungime de 2,3 kilometri, cu un cost total de 31 de miliarde de lei vechi, firmă unde asociat este nimeni altul decât Relu Procopiu, șeful din umbră al PSD Ștefănești. Omul de afaceri s-ar procopsi, astfel, cu un drum realizat din bani publici, fără ca pe o distanță considerabilă să se afle vreo altă gospodărie, sediu de firmă sau depozit, ceva… Practic, s-ar aloca miliarde de lei vechi, iar beneficiarul ar fi unul singur: un om de afaceri direct implicat în treburile PSD.

Tot un angajat al Primăriei Ștefănești ne-a arătat o factură care ne-a pus serios pe gânduri. De exemplu, în acest an Poliția Locală Ștefănești va beneficia de o finanțare de la bugetul public de aproximativ 13 miliarde de lei vechi. Toate bune și frumoase, numai că am descoperit și o factură, emisă de Poliția Locală, în valoare de 14.700 lei pentru achiziția de… lenjerie de pat, sumă suficient de mare pentru a dota o pensiune. Rămânând la capitolul buget, la insistențele lui Velcea, anul acesta vor fi transferați către Căminul Cultural nu mai puțin de 10 miliarde de lei vechi, bani care se vor duce preponderent, spre concerte și alte activități. Probabil, va fi finanțată o altă zi de comună de prost gust, cu maneliști și tiribombe, după modelul anului trecut… Să mergem mai departe! De curând, Primăria Ștefănești a demarat achiziția unui buldoexcavator, numai că acesta costă, ce surpriză!, cam de două ori mai mult decât la reprezentanță, mai exact 750.000 lei.

Ca o paranteză, bugetul Ștefăneștiului a fost construit pe un deficit de 17%, în care au fost luați în calcul banii pentru PNRR și programul Anghel Saligny. ,,În realitate, acești bani vor veni abia la anul, deci acest buget are cifre fanteziste. În actualul buget a fost luată în calcul suma de 13,35 milioane lei din PNRR bani care, repet, vor veni abia la anul, la cum se mișcă lucrurile. Mai rău decât atât, nu au fost luate în calcul sumele, de aproximativ 6.000.000 euro, care se vor da asocierii cu transportul metropolitan. Numai acești bani reprezintă aproape 38% din totalul bugetului. Va fi un dezastru bugetar la Ștefănești, în acest an’’ ne-a declarat un angajat al Primăriei Ștefănești, sub protecția anonimatului. În tot acest buget, sănătatea reprezintă doar 0,37%, cultura și religia-2%.

O altă investiție cu cântec marca Velcea este grădinița de la Golești, care deservește doar 8 copii și care va înghiți, în acest an, suma de 1,2 milioane lei. Deși ea, în proiectul inițiat de Velcea, ar fi trebuit să deservească patru grupe de câte 25 de copii, adică 100, ea va deservi doar câțiva. ,,Asta este o altă investiție inutilă… Cei 8 copii puteau fi aduși cu unul dintre microbuzele primăriei la grădinița de la Școala numărul 1, nu s-ar mai fi cheltuit 12 miliarde, la prima strigare, pentru opt copii și pentru a mulțumi firmele de casă ale lui Velcea’’ ne-a spus sursa noastră. Precizăm, dacă nu ați înțeles până acum, că multe persoane cu care am discutat despre neregulile grave de la Ștefănești trăiesc în teroare, chiar și la luni sau ani după ce nu au mai avut treabă cu primăria. Înainte de a trece la paragraful legat de personalul primăriei, mai amintim de o altă investiție cu cântec. În ciuda faptului că ADP Ștefănești beneficiază de spații corespunzătoare nou-nouțe, inaugurate abia anul trecut, în acest an s-au mai alocat 310.000 lei pentru a se mai construi o magazie și un spațiu de depozitare, investiție considerată inutilă de persoanele cu care am discutat.

Cum își mărește Velcea camarila: desființează posturile persoanelor incomode și angajează la greu apropiați și membri PSD

Încă de când a descălecat la Primăria Ștefănești, în toamna lui 2020, Velcea a pus gând rău angajaților care nu îi erau pe plac. Ca să nu se complice cu procese pentru demiteri abuzive, persoanelor cu pricina, pur și simplu, le-a desființat posturile. Nu a procedat cu unul, cu doi, în acest fel, ci cu, atenție!, vreo 40 de persoane, însemnând aproximativ 15% din totalul personalului aferent anului 2020! Eee, și să nu creadă, vreunul, că Velcea a ținut cu finanțele Ștefăneștiului și a făcut economie! Nu, nici vorbă, a înființat alte posturi, alte departamente și, în locul celor 40 de inși, cei mai mulți profesioniști foarte buni, care au fost puși pe liber, a angajat… peste 80, fie ei la Poliția Locală sau la ADP! Ca să realizați cât de mare specialist în resurse umane este primarul PSD Nicolae Velcea, pe fostul șofer al primăriței Jenica Dumitru, Marius Voicu, l-a pus șef la Patrimoniu! O adevărată promovare a valorilor în stil pesedist, nu-i așa? În acest moment, Primăria Ștefănești are cheltuieli de personal de peste 2,13 milioane de lei (proiecția de buget, fără a se lua în calcul recentele creșteri salariale după decizia CCR) și are peste 300 de angajați (Londra are, de exemplu, 800 de angajați!!!).

Despre neregulile de la Ștefănești vom scrie și în perioada următoare, deoarece sunt foarte multe…

Foto: Combinatorul Nicolae Velcea, alături de mimoza PSD, Simona Bucura

Facebook Comentarii

1 comentariu

Stelică Crăciun 2 martie 2023 - 09:29

Primarul Velcea zis Gicu a furat piese auto de la uzina Dacia împreună cu primarul Mioveniului Georgescu ion și cu mai mulți polițiști printre care și șeful poliției Mioveni Mihalcea Cristi !

Răspunde

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00