Surse: Orban părăsește PNL și înființează Forța Liberală

Ludovic Orban pregătește înființarea unui nou partid, potrivit unor surse liberale citate de Realitate.net. Acesta va părăsi grupul parlamentar al PNL și va conduce Forța Liberală. Potrivit surselor citate, Orban va părăsi grupul parlamentar al PNL și va anunța noul proiect politic, pe care în prezent îl susțin și aproximativ 50 de parlamentari, nemulțumiți de „echipa Cîțu”.

Noul partid va fi condus de Ludovic Orban și se va numi Forța Liberală. Acesta va beneficia din start de grupuri parlamentare. E de așteptat ca „echipa Cîțu” să „întoarcă” în jur de 10-20 de parlamentari, ceilalți 30-40 urmând să meargă alături de Orban în noul partid. De asemenea, este posibil ca la noua formațiune să plece și apropiați ai lui Orban din județul Argeș.

Miercuri, la ora 13.00, Ludovic Orban și-a depus la Parlament demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Până acum, demisia sa s-a aflat doar la sediul PNL, la dispoziția lui Florin Cîțu. După ce demisia lui Orban va fi publicată în Monitorul Oficial, va fi demarată procedura pentru alegerea unui noi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Deocamdată, nu e clar care va fi majoritatea care va decide numele viitorului „număr 3 în stat”.

Sursa: ziaristii.com

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.