A venit primăvara și cu toții vrem să profităm la maxim de ea: să ne schimbăm garderoba, să plecăm în vacanțe, să ne cumpărăm lucruri în casa. Cu toate acestea, constatăm că nu avem suficienți bani pentru tot ceea ce ne dorim. Și uite așa începem și ne facem o grămadă de griji, ne stresăm, ne supărăm că nu avem un salariu mai mare, un job mai bun, etc.

Dar ce ar fi ca, în loc să ne lamentăm de ceea ce nu avem, să încercăm să găsim variante de economisire în așa fel încât să ne permitem tot ceea ce ne dorim? Cu siguranță majoritatea dintre noi avem cheltuieli inutile, iresponsabile, de care nici nu ne dăm seama.

Iată câteva idei prin care poți să economisești bani frumoși:

1. Renunță la abonamentul de la sala și ieși la alergat

Acum că a venit căldura, este ideal să înlocuiești sportul pe care îl faci la sală cu sportul pe care îl poți face în aer liber, fără niciun fel de cost. Pentru un plus de sanatate, implica-te mai mult in activitati de genul acesta! Fie că e vorba de jogging, fie că e vorba de un sport de echipă (fotbal, tenis), luând această măsură nu doar că vei avea un organism sănătos, oxigenat, dar vei putea economisi și banii pe care îi dădeai la sală. Și, să fim serioși, abonamentele la sală sunt destul de scumpe…

2. Revizuiește cheltuielile pe care le faci în supermarket

De fiecare dată când mergi la supermarket, cumperi o grămadă de lucruri inutile, pe care nici măcar nu ajungi să le folosești. Încearcă să îți faci de acasă o listă cu lucrurile de care ai nevoie, iar când ajungi în magazin, încearcă să te ții de ea, fără să mai cumperi altceva în plus. Vei vedea cât de mult economisești, cheltuind bani doar pe lucrurile necesare pentru tine și pentru casă. De exemplu, mai mult ca sigur cheltui lunar o sumă importantă pentru a cumpăra apă plată.

Dar de ce să nu investești, mai degrabă, în filtre pentru apă cu osmoză inversă care să îți facă apa de la robinet perfectă pentru a putea fi consumată? În acest fel, nu vei mai fi nevoit să cumpere mereu apa plată, iar dacă vei face un calcul, vei rămâne uimit de cât de mulți bani investeai lunar doar pentru apă.

3. Mergi mai mult pe jos și mai puțin cu mașina

Dacă tot a venit primăvara și temperaturile de afară sunt atât de plăcute, poate ar fi cazul să renunți să mai mergi atât de mult cu mașina. Plimbările pe jos sunt atât de relaxante și revigorante, încât merită să economisești banii pe care îi dai pe motorină (al cărei preț crește din ce în ce mai mult) și să te bucuri de o plimbare în aer liber și gratuită.

Așadar, dacă ar trebui să pui pe foaie toate cheltuielile pe care le ai, vei constata că de mai mult de jumătate dintre ele te poți dispensa foarte ușor. În acest fel, vei putea strânge bani și pentru acel lucru pe care ți-l dorești cu ardoare, dar pe care crezi că nu ți-l poți permite. Chibzuința în alegeri este cheia!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here