Un argeșean este cel mai citit poet al literaturii spaniole contemporane

Cel mai citit poet al limbii și literaturii spaniole contemporane este un argeșean. Mihai Gane, cunoscut ca Miguel Gane, este din comuna Lerești și are 28 de ani. Acesta a emigrat în Spania împreună cu familia lui când avea nouă ani.

Chiar dacă este cel mai citit poet din Spania, Mihai Gane nu a fost publicat în limba română și în țara noastră. Consiliul Județean Argeș a primit vizita poetului lereștean, iar discuțiile avute cu reprezentanții instituției au vizat și identificarea unei variante de colaborare prin care Consiliul Județean Argeș să poată sprijini publicarea acestor volume în limba română. O altă oportunitate luată în calcul este participarea, în cadrul unui eveniment cultural în județul Argeș, a unora dintre cei mai apreciați scriitori din Spania.

„Cel mai mult mă simt lereștean! Mulțumesc Consiliului Județean Argeș pentru întâlnirea avută, pentru cuvintele frumoase și pentru punctele comune și sper ca pe viitor tot ceea ce am discutat astăzi se va concretiza într-o colaborare frumoasă”, a precizat, Miguel Gane, la finalul discuțiilor, potrivit CJ Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.