Home Politic Un deputat acuză: „MINCIUNA–LEGEA FUNDAMENTALĂ A PD-L!”

Un deputat acuză: „MINCIUNA–LEGEA FUNDAMENTALĂ A PD-L!”

de Argeseanul
60 vizualizări

Deputatul Mircea Drăghici

Deputatul PSD Argeș, Mircea Drăghici, acuză actuala putere că se folosește de minciună pentru a rămâne la guvernare. Social-democratul laudă însă pe unul dintre liderii democrat-liberalilor, nimeni altul decât Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. Despre acesta, Drăghici a punctat că a avut curajul să vorbească despre un adevăr dramatic: anume că rata absorbției fondurilor europene este extrem de mică.

„Minciuna este cea mai folosită metodă a autoconservării, spunea Marcel Proust. Ei bine, pentru actuala putere, minciuna a devenit lege fundamentală şi principal criteriu de guvernare. Când mai auziţi pe cineva că împroaşcă cu noroi un alt om, că îl denigrează, că îl acuză de lucruri pe care nu le poate dovedi, e clar vorba de manipularea portocalie.

Singurul care a îndrăznit să dea în vileag nesimţirea pedelistă a fost ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, care a ieşit public să spună adevărul: rata efectivă de absorbţie a fondurilor europene a României este de doar 3,7%. Procentul reprezintă rambursările de la Comisia Europeană, fără a include avansurile primite pentru fiecare program. CE a rambursat până în acest moment doar 716 milioane de euro pentru proiectele cu fonduri structurale, reprezentând un grad efectiv de absorbţie de numai 3,7%. Supravieţuirea pedeliştilor depinde acum doar de abilitatea lor de a minţi, în vreme ce succesul născocirilor amăgitoare îndepărtează tot mai mult electoratul şi strică imaginea României. De aceea, rămâne de actualitate o întrebare: „Când poţi să-ţi dai seama că un pedelist minte?”. Răspunsul: „Când deschide gura să spună ceva.”

Principalele valori pedeliste: corupţia, minciuna şi hoţia au devenit căi de guvernare şi mijloace de intimidare. Marile realizări pedeliste au în spate foarte multe minciuni, bani cheltuiţi cu nemiluita şi impact aproape zero pentru bunul mers al economiei. Toate acestea sunt însă aspru taxate de comunitatea europeană! În raportul Comisiei Europene privind situaţia României şi Bulgariei la capitolul absorbţia fondurilor UE, concluziile despre ţara noastră sunt devastatoare! De la minciună, prefăcătorie şi până la fraudă, nici un cuvânt din această categorie nu lipseşte din raportul CE. Guvernul României minte cu neruşinare, dar asta nu e o noutate, ci faptul că executivul Boc minte chiar dacă ştie că documentele oficiale ale Comisiei Europene vor fi analizate şi adevărul scos la lumină ne va face praf! Situaţia României în privinţa absorbţiei fondurilor europene este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât CE a avertizat în termeni de o duritate extremă guvernul de la Bucureşti: mai pe româneşte spus, Comisia Europeană a transmis guvernanţilor români în raportul privind absorbţia fondurilor europene că, după ce că sunt suspecţi de cam prea multe fraude cu fonduri UE, mai sunt şi mincinoşi şi, din păcate, nici mintea nu-i ajută foarte tare!” , spune parlamentarul argeșean.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00