Miercuri seară liderii USR au discutat despre fuziunea cu PLUS, lucru cerut insistent de partidul lui Dacian Cioloș, fiind o soluție viabilă pentru viitorul celor două partide.

PLUS cere ca fuziunea să aibe loc înainte de de alegerile locale și parlamentare de anul viitor, dar useriștii ar refuza aceasta mișcare ce i-ar forța sa cedeze jumătate din funcții către “portocalii”. Ba mai mult, partidul lui Cioloș este privit în raport de subordonare față de USR, dar cu toate astea, locurile de pe listele de alegeri din 2020 trebuiesc împărțite în mod egal.

Această paritate îi îngrijorează pe cei din USR și nu sunt deloc de acord cu o astfel de condiție. Din acest motiv, fuziunea ar putea fi împinsă până după alegerile parlamentare. Oficial, USR va susține că este dificil de realizat fuziunea înaintea alegerilor de anul viitor, pentru că este o procedură care necesită timp.

„Fuziunea ar fi bine să o facem după alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Noi deja suntem în logică de campanie și ar fi bine să rămânem așa. Suntem de acord cu o fuziune, chiar noi am cerut-o, însă presupune multe ședințe ale conducerilor celor două partide, congrese, am putea întâmpina probleme la tribunal etc. Putem rămâne în alianță la viitoarele alegeri și după parlamentare să facem și fuziunea”, susțin surse din USR. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here