Săptămâna aceasta, Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer  Cumpăna, din Pitești, a găzduit un eveniment cu totul și cu totul deosebit: vernisajul de grafică și pictură semnat de cunoscutul artist piteștean Augustin Lucici.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut admira și studia în detaliu lucrări care abordează teme diverse, de la peisaje din natură, peisaje urbane atât din țară cât și din străintate, aici amintind imagini din Veneția și Bratislava, până la portrete, unele dintre ele chiar ale unor artiști consacrați din lumea teatrului și a filmului (regretații Jean Constantin, Gheorghe Dinică sau Lucia Sturdza-Bulandra).

Artistul este cunoscut pentru lucrările sale și pentru stilul unic atât în țară cât și în străinătate, având numeroase expoziții în Franța, Polonia sau Luxemburg.

Printre cei prezenți la vernisaj, s-au numărat artiști plastici argeșeni, soția artistului designer-ul Stela-Maria Lucici, profesori dar și elevi ai Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Din cartea de vizită a artistului:

Născut la data de 19 februarie 1956, Augustin Lucici și-a descoperit talentul artistic încă de la o vârstă fragedă, cea care i-a îndrumat primii pași spre pictură fiind chiar mama sa.
Printre îndrumătorii către frumusețea și prufunzimea lumii artelor, s-au numărat, mai apoi, profesorii Aurel Calotă, Gheorghe Pantilie, Costel Badea și Lucia Ioan .
Este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, promoția 1983, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, directorul Galeriei de Artă -Rudolf Schweitzer Cumpăna- din Pitești .


Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here