Home Social Victoria are nevoie de ajutor. La 2 ani, se luptă cu o boală gravă

Victoria are nevoie de ajutor. La 2 ani, se luptă cu o boală gravă

de Argeseanul
67 vizualizări

Victoria este o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni din comuna argeșeană Hârtiești. Aceasta se confruntă cu o boală gravă, parapareză spastică, o formă de paralizie cerebrală ce provoacă pierderea parțială sau totală a utilizării picioarelor. Părinții fac eforturi uriașe și parcurg de luni până vineri aproximativ 100 de km, pentru a o duce pe pe micuță la diverse terapii. În încercarea de a-i asigura cele mai bune îngrijri și de a deveni cât se poate independentă, soții Andrei au căutat soluții și peste hotare. Acestea ar putea veni print-o intervenție chirurgicală în Barcelona, cu un cost de 10.000 de euro, prin care s-ar reduce spasticitatea și care ar trebui efectuată la fiecare puseu de creștere al micuței. O altă posibilitate ar fi o operație la nivelul coloanei, realizată în Statele Unite ale Americii, în valoare de 60.000 de dolari. Părinții sunt însă copleșiți de costul terapiilor (Vojta, Bobath, înot), care îi sunt atât de necesare Victoriei. Larisa, mama micuței, îi acordă zilnic îngrijirea de care are nevoie, iar Mihai, tatăl, câștigă salariul minim pe economie.

Cine o poate ajuta pe Victoria în lupta ei cu boala, poate dona în următoarele conturi:

Cont Lei RO44BTRL00301201U17710XX

TITULAR Andrei Mihai, tatăl.

Cont BT Euro RO62BTRLEURCRT00D9278203

TITULAR Andrei Larisa Elena, mama.

Cont Revolut lei RO76 BREL 0005 5203 7133 0100

Cont Revolut Euro LT09 3250 0997 7291 8828

BIC REVOLUT21

Titular Revolut Andrei Larisa Elena

Povestea Victoriei

Victoria s-a născut prematur, la 30 de săptămâni, și cântărind 1150 grame. Nu a fost singură în burtică, având un frate geamăn, care, din păcate, s-a oprit din evoluție, fapt ce a cauzat complicații pe toată durata sarcinii. Lupta ei a început imediat, venind pe lume cu mai multe afecțiuni, printre care cea mai gravă fiind reflux gastroesofagian produs de alergia la proteina de lapte de vacă. La șase luni jumătate, Larisa a văzut că este ceva în neregulă cu fetița ei, observând diferențe în dezvoltarea față de alți copii de aceeași vârstă și având piciorușele încordate. Au urmat un lung șir de consultații la diverși medici și de întrebări, iar la aproape un an, a fost diagnosticată cu parapareză spastică. La această vârstă, micuța cântărea doar 6,8 kg.

„Acum la 2 ani jumătate merge de- a bușilea cât de cât ( mai are momente când alternează picioarele). Nu se ridica în picioare, nu stă singurică în picioare pentru că nu are echilibru și nici nu stă singurică în fund nesustinută, doar daca este pusă pe scaun sau la marginea patului cu picioarele atârnate. Toate jocurile ei se rezuma la o singură poziție, în genunchi. Din păcate medicii ne-au spus ca va trebui sa fie operata la piciorușe la fiecare puseu de creștere începand cu vârsta de 3 ani. În luna mai am făcut electroencefalograma în urma căreia a primit înca un diagnostic: risc crescut de epilepsie. Momentan ne-am înscris pe lista pentru loc la dn-ul dr. Igor Nazarov pentru consulație în vederea efectuării operației de Miotenofasciotomie care costă în jur de 10000€. De aceea apelez la empatia dumneavoastră. Cei care au posibilitatea și își doresc, de asemenea, să îi întindă o mână de ajutor micuței mele victorioase, Victoria Stefania. Orice suma, pentru noi, contează!”, este apelul Larisei.

https://youtube.com/shorts/X7IGtE7t3EE?feature=share
https://youtube.com/shorts/40Zv7U3UnCU?feature=share
Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00