WITHOUT WALLS FEST #2, REVINE CU O NOUĂ EDIȚIE PE SCENA CLUBULUI FABRICA

Bine te regăsesc, drag cititor, ascultător și consumator de muzică din cea mai bună! Uite că, după ceva pauză pe aici, vin să îți aduc din nou vești bune. De unde veștile acestea bune și frumoase? De la bunii prieteni muzicieni ABSTRACT GRAVE care vor urca din nou pe scena celui mai prietenos loc din București și anume clubul FABRICA.

Dacă e noiembrie, atunci e musai să fie cu muzică bună. Dacă săptămâna trecută, ABSTRACT GRAVE au concertat în clubul QUANTIC, cu ocazia lansării albumului „ULTIMU’ LUP” al celor de la SYN ZE SASE TRY, de data aceasta revin pe scena FABRICA alături de AWAKE THE DEMONS, HTETHTHEMETH, NITROZENFISH și CONTRATIMP, în cadrul evenimentului WITHOUT WALLS FEST #2 organizat de RockMetalNation.

Cine sunt artiștii care vor concerta duminica aceasta, începând cu ora 17:00, în clubul FABRICA, aflăm din rândurile care urmează.

ABSTRACT GRAVE

Plictisiți de aceleași piese reciclate la nesfârșit, Shov (Why Cat, Why?!) și Radu (Between life and death) au decis prin 2018 să experimenteze ceva diferit, lansând în cursul acelui an „A twist of fate”. Piesa a fost primită surprinzător de bine în undergound așa că au decis că ar fi cazul să creeze un nou proiect, astfel luând ființă Abstract Grave. Prin 2020, Florin se alătură grupului iar primul EP începe să prindă contur. După o perioadă dificilă cauzată de pandemie se lucrează intens la un turneu național dar și la un nou album, planul lor fiind să împletească un sound unic, diferit – <<ca afară>> cu videoclipuri profunde, parțial inspirate din realitate.

ABSTRACT GRAVE sunt:

VALETIN ȘOVAR (SHOV) – voce

RADU MZĂREANU – chitară

FLORIN SĂGEȚEANU – bass

ABSTRACT GRAVE pot fi ascultați și urmăriți pe canalul de youtube https://www.youtube.com/channel/UCD5XPkhSVHfuJMQjlSVIA0A, dar și pe paginile de Facebook sau Instagram.

HTETHTHEMETH

Originară din Brașov, HTETHEMETH este considerată una dintre cele mai enigmatice apariții din scena rock & metal. Cu un stil unic și fără limită în exprimare, muzica „neumană” practicată de trupă trece fără timiditate de la metal cu elemente ambient, progressive, avant-garde, doom, gothic, hard rock, până la blues și chiar bossanova. Conceptual, Hteththemeth se găsește în fața unui peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline. Mai mult, trupa folosește o largă varietate de elemente de recuzită și actori, transformând astfel un concert Hteththemeth
într-o adevărată poveste, creată în jurul conceptelor, a muzicii și a versurilor, punând în scenă personaje, întâmplări și emoții. Având anul 1999 ca punct de origine, întregul concept fiind bazat pe un vis al lui Läo Kreegan, Hteththemeth a fost mai întâi un duo, dar a rămas pentru o vreme în stadiul de proiect solo, apelând uneori la muzicieni invitați. Toate acestea s-au schimbat în anul 2013, când s-a definitivat prima componență stabilă și astfel a început actuala poveste. Hteththemeth a apărut pe scenele majorității festivalurilor mari din sfera rock & metal din țară, amintind aici ARTMANIA
FESTIVAL, ROCKSTADT EXTREME FEST și MAXIMUM ROCK FESTIVAL. În anul 2016, trupa a reprezentat România în finala mondială a concursului THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS, desfășurată în Berlin, în 26 mai 2016 și la finala modială a WACKEN METAL BATTLE, desfășurată în cadrul WACKEN OPEN AIR, unul dintre cele mai mari festivaluri de metal din întreaga lume. Astfel, Hteththemeth a obținut distincția de vicecampioană mondială a
THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS 2016, fiind de asemenea și trupa care a obținut cele mai multe voturi de la celelalte trupe finaliste. Anul 2016 a fost unul foarte încărcat și plin de realizări, marcând și începutul unei colaborări cu VELIUS MEDIA, colaborare materializată până în prezent în trei videoclipuri oficiale, din care două difuzate de televiziunea H!T MUSIC CHANNEL, precum și un clip în format „lyric video”.
VIDEOCLIPURI OFICIALE:
“YOU ARE MY LAST GIRLFRIEND” https://youtu.be/Tw7hFwdn2m8, “LIGHT LIES” (ft. 4Tune Quartet) https://youtu.be/DsNE_k4Uh6w “LI(F)E” (lyric video), https://youtu.be/dALmv-HZsw0, “HONEST LIES” (lyric video) https://youtu.be/uw8qOC_kdDA, “ADORIEL IS WATCHING” https://youtu.be/7GnmLeY-0S8.

Hteththemeth nu a abandonat ideea de a avea și muzicieni invitați, cea mai recentă colaborare fiind cu 4Tune Quartet, un cvartet de coarde împreună cu care a fost reorchestrat întreg albumul „BEST WORST CASE SCENARIO”, prezentat în acest inedit format pe timpul a cinci concerte speciale, în primăvara lui 2018. În același an, Hteththemeth a lansat împreună cu 4Tune Quartet videoclipul piesei „Light Lies”, iar pe timpul concertului de la ROCKSTADT EXTREME FEST din anul 2019, Alexandra, violoncelista din 4Tune Quartet a completat peisajul sonor al trupei cu o infuzie de sonorități clasice, ea fiind de atunci o prezență constantă în viața trupei, atât la concerte, cât și la înregistrări. De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, având în vedere restricțiile privind organizarea de concerte, Hteththemeth s-a concentrat pe înregistrările și pe partea de producție a următorului album, intitulat „Telluric Inharmonies”, programat pentru toamna anului 2022. Având deja lansat un lyric video pentru piesa Li(f)e, trupa a mai lăsat încă un lyric video, la piesa
Honest Lies, precum și un videoclip oficial al piesei Adoriel is Watching, toate făcând parte din viitorul album.

Componența HTETHTHEMETH este:

LÄO KREEGAN – voce
VLAD-ANDREI ONESCU – pian, clape și FX, voce
LUCIAN POPA – chitară, voce
RADU CÎNDEA “CJ” – chitară
MIHAI RĂDULESCU “KOLDR”– chitară bas, voce
CODRUȚ COSTEA “CODREZ” – tobe și percuție

DISCOGRAFIE:

1999 – Ziduri Mucegăite Cu Rosturi
2000 – I Kiss You Only If I Adore You (Or If I Hate You)
2010 – Blank Black (split cu Lao și Amarthalos)
2013 – The Unhuman Split (cu The Bipolar Disorder Project)
2016 – Best Worst Case Scenario (click pentru YouTube /
Spotify)
2022 – Telluric Inharmonies (în curând)

FOȘTI MEMBRI
JAMM KLIRK (R.I.P.) – chitară bas (1999 – 2001)
ROBERT COTOROS (R.I.P.) – chitară, clape, voce (2011 – 2018)
MARC SPEDALSKA – chitară, chitară bas – session member
(2015 – 2018)

De asemenea pot fi urmăriți și pe

Facebook:
https://www.facebook.com/Hteththemeth
Instagram:
https://www.instagram.com/hteththemeth
YouTube:
https://www.youtube.com/user/Hteththemeth
Spotify:
click aici
Bandcamp:
https://hteththemeth.bandcamp.com

AWAKE THE DEMONS (ATD) este o trupă metal constănţeană ale cărei baze au fost puse încă din anul 2016. Punând accentul pe muzică și uniune, formaţia încearcă să surprindă audienţa la fiecare concert prin piese pline de energie, emoţie si expresivitate.

AWAKE THE DEMONS sunt:

Claudiu Ciorbaru – Voce
Ioana Pîrvu – Chitară
Rareş Ungureanu – Chitară
Ştefan Parască – Bass
David Bălan – Tobe

Îi puteți asculta și pe canalul de youtube: https://www.youtube.com/@awakethedemons

NITROZENFISH

Aceștia sunt Andrei Petraru (Ander) si Alex Balmos (Rotta/Shobo), o formație cu un nucleu grunge percusiv și combinații de stiluri care și-au lăsat amprenta. Mai multe detalii pe canalul de youtube https://www.youtube.com/channel/UC_R8uUrg8GDIPhAM6SK_Qyw

CONTRATIMP

Tot în cadrul evenimentului WITHOUT WALLS FEST #2, o altă trupă tânără, de data aceasta având componență preponderent feminină, cu un sound abraziv și profund, va urca de asemenea pe scena clubului Fabrica.

CONTRATIMP înseamnă:

EVA STANCIU – vocal

FLAVIUS POPA – chitară

MONICA ROIBU – chitară ritmică

ANDREI RĂUȚĂ – tobe

ADRIANA-NICOLETA PÎRVU – chitară bass

Trupa CONTRATIMP poate fi ascultată și pe canalul de youtube https://www.youtube.com/watch?v=oRbGadac7uw

Ca de fiecare dată, vom fi și noi acolo pentru a scrie, din nou, acea poveste despre muzică bună, prietenie și cei mai faini oameni.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Otilia Bercaru

1 decembrie, 1987, pasionată de scris, explorări urbane, vlogging, fotografie, călătorii, filme și multe altele. Îmi place să învăț aproape în permanență lucruri noi considerând că este timp mereu pentru a învăța ceva indiferent câți ani aș avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.